Het moet, het zal en ik heb al mijn smoesjes opgebruikt. De bank gaat opgeruimd worden. De zonnebrandcrème kan in de kast, die heb ik voorlopig niet nodig. Even lezen in een map met gedichten maar dan snel verder opruimen. Ook gelijk de map met columns weg anders blijf ik daar in lezen. Verdorie, ook in het schriftje staan dingen die ik geschreven heb, moet ik nog uitwerken op de laptop. Later, eerst zorgen voor een opgeruimde bank.

Sorteren op vier stapels moet genoeg zijn. Een stapel papieren die bij het oud papier kunnen. Een stapel papieren die geen actie vereisen maar wel bewaard moeten blijven. Een stapel die binnenkort actie vereist en een stapel die geen actie vereist maar waarvan ik vind dat er wel iets mee gedaan moet worden maar waarvan ik nog niet weet wat. Al snel besluit ik een vijfde stapel toe te voegen. De stapel ‘weggooien is zonde maar ik weet niet waarom’ .

Ik kom een spuitbus silicone spray tegen. Die gaat in de gereedschapskast. Het bonnetje voor sokken en onderbroeken van 16 mei mag op de stapel ‘oud papier’ net als het bonnetje van de Aldi van 16 juni 12:54 uur. Aankoopbedrag €16,64. De zonnebril mag bij de zonnebrandcrème. Tot volgend jaar.

Tussendoor lees ik de krant dan mag die op de stapel ‘oud papier’. Het boek van Remco Campert leg ik even opzij, die wil ik lezen maar niet nu want er zijn prioriteiterigere boeken. Die moeten terug naar de bibliotheek en Remco mag blijven, was een cadeautje. Ook Vriendjespolitiek van Bart de Koning, gekregen op het Fraudefestival, mag bij de boeken die ik nog wil lezen. Ik heb een zesde stapel al bestaat die maar uit twee boeken. De boeken van de bibliotheek besluit ik daar bij te leggen. Het boek dat ik zelf gekocht heb en uit gaat op de stapel ‘weggooien is zonde al weet ik niet waarom’ al weet ik in dit geval wel waarom.

Nadat ik onderaan de stapel een brillenkoker, vliegenmepper, 4 pennen, 2 batterijen, 2 lippenbalsem, een kladblok, een zwembroek, ik moet nodig weer eens zwemmen, een doosje blarenpleisters, een fietsbel en mijn agenda uit 2017 vind kom ik een flyer van de chinees tegen. Ik weet wat ik ga eten vanavond. Met 10% korting. De vorige 10% korting heb ik jaren mee gedaan tot ik het afgescheurde stukje flyer met code kwijt raakte.

Ik heb een opgeruimde bank. De papieren zijn netjes verdeeld over inmiddels zes stapels. De stapel oud papier gaat in de doos met oud papier en mag over twee weken om 8:00 uur op de stoep gezet worden. De stapel ‘Geen actie, wel bewaren’ gaan gaatjes in en in de ordner met de tekst 2017. Daar past heel 2018 wel bij. Ik heb nog 4 stapels over.

Alexsander Hesse 2018


Meer van zulks:
Chaos. De reden voor het opruimen van de bank.
Andere tijden. Toen ik nog geloofde in een betaalde baan.
Niet mijn drol. Er dreef een drol in mijn toilet.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.