Vanmiddag nadat ik een gesprek en twee koppen koffie heb gehad in de Kerstbal loop ik door het centrum van Groningen. Ik heb een missie. Bij een drogisterij aan de Westerhaven zijn de tandenstokers in de aanbieding en omdat de mijne bijna op zijn en het feestdagenbuikje er langzaam maar zeker toch afgelopen dient te worden is dit een nuttige missie. Al snel realiseer ik mij dat urineren in de Kerstbal verstandig was geweest. Geen paniek, de Burger King ligt op de route en ik heb zin in een broodje.

Bij de Burger King loop ik naar binnen, de pijltjes voor de toiletten wijzen naar boven dus ik ga de trap op en sta voor een dichte deur. Een gleuf vertelt mij dat er 50 cent betaald dient te worden. Met het woord gleuf wil ik zeker niet verwijzen naar een jonge dame die door mij oneerbiedig uitgemaakt word voor gleuf, ik bedoel een gleuf waarin de 50 cent geschoven dient te worden. Boven de gleuf staat: “50 ct”. Ik heb geen muntje van 50 cent bij mij, bovendien vind ik 50 cent betalen om een plas te mogen doen ook wel wat absurd. Geeft verder niet, de McDonald’s zit aan de Westerhaven en de vorige keer dat ik daar was, het is alweer even geleden, kon ik daar gewoon doorlopen en plassen voordat ik iets bestelde. Ik loop enthousiast naar binnen, langs de kassa en sta voor een hekje. Naast het hekje staat een paal met een gleuf. Als ik 50 cent in de gleuf doe opent het hekje en kan ik plassen maar ik heb geen 50 cent, wel een briefje van 10 euro maar die kan niet in de gleuf, bovendien vind ik 50 cent al te veel dus 10 euro ga ik zeker niet betalen om te mogen plassen.

Hoe nodig moet je moeten plassen om 50 cent te betalen om te mogen plassen?

Ik besluit om naar huis te lopen, de tandenstokers zijn morgen ook nog in de aanbieding. Thuis maakt ik helemaal gratis gebruik van het toilet. Opgelucht was ik mijn handen, pak een maaltijdsalade ham & kaas uit de koelkast en begin te eten. De maaltijdsalade is ook nog eens een stuk gezonder dan de broodjes bij de Burger King of McDonald’s en met het morgen nogmaals naar de Westerhaven wandelen verbrand ik wederom een klein beetje feestdagenbuikje. Eigenlijk is het alleen maar een voordeel dat de toiletten niet gratis gebruikt kunnen worden. Al dacht ik daar toen ik er voor stond toch anders over.

Alexsander Hesse 2018


Ook best redelijk te lezen:
Tja, ik wil. Gedicht over twijfels.
Nahup. Column over turnen als drinkspel.
Griepspuit. Ik probeerde het zo makkelijk mogelijk voor haar te maken.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.