Natuurlijk was het te verwachten. Natuurlijk had ik het niet moeten doen. Het was dom. Ontzettend dom! Misschien zien ze het zelfs als provocatie. Gelukkig zijn.

Twee weken geleden plaatste ik twee stukken op mijn website. De eerste ging erover dat ik via TicketSwap een kaart had gekocht voor een concert. In de tweede had ik zelfs het lef om foto’s van dat concert te plaatsen. Ik was na bijna anderhalf jaar weer naar een concert geweest. Ik durfde eindelijk, al koste het mij grote moeite maar dat vertelde ik er niet bij, naar een concert. Wat moet mijn eigenaar Mattias Gijsbertsen gedacht hebben? Niet alleen had ik het lef gehad om tegen zijn uitdrukkelijke wens in geen zelfmoord te plegen, ik was zelfs naar een concert geweest. Ik begrijp de paniek die er moet zijn ontstaan aan het Harm Buiterplein, het hoofdkwartier van de sociale dienst in Groningen.

Natuurlijk houden medewerkers van de wethouder mijn website in de gaten. Ik had het kunnen weten. Dat ik onwennig en angstig was tijdens het concert, terwijl ik de bekende liedjes mee stond te zingen, weet niemand. In mijn hoofd kunnen ze niet kijken. Op mijn website plaatste ik het ook niet. Ik deed vrolijk, ik deed blij en hoopte dat ooit te mogen worden. Daar denken ze aan het Harm Buiterplein anders over. Dat werd mij al snel weer duidelijk gemaakt.


Ze zullen zich hebben afgevraagd wie ze kunnen gebruiken om mij het gevoel van minderwaardigheid nog steviger in te prenten. Wie heeft er in het verleden het beste laten voelen dat ik minderwaardig ben? Dat ik geen rechten heb? Dat de dood het beste voor mij is? De begeleiders van Bijstand op Maat zijn inmiddels weg. Hans Julsing, directeur inkomstenvoorziening is ook vertrokken. Hij werkt nu bij het Noordelijk Belastingkantoor. Judith van der Meché zal het druk hebben met PTO en haar eigen onderneming. Hilda Dusseljee werkt alleen nog met jongeren tot 27 jaar, daarvoor is nog wel hoop. Ze zoeken nog even verder.

Dat ik in december een kaart heb gehad van Wij Groningen die dreigt langs te komen was ik vergeten. Het was in de periode dat ik zelfmoord moest plegen en ik was er dan ook niet van uit gegaan het huisbezoek nog mee te maken. Dat mijn angst om te blijven leven terecht was is nu wel duidelijk.

In een helder ogenblik zal er een ambtenaar op het idee gekomen zijn om nogmaals op mijn website te kijken. Ze vinden het stuk over de ambtenaar die schulden heeft moeten antidateren, heeft moeten weigeren de beslagvrije voet toe te passen en zelfs heeft moeten liegen tegen de ombudsman( “De heer Hesse heeft de vordering ook op de afspraak van inzage in zijn dossier gezien. Hij wist toen zelf te vertellen dat het over de periode WIVER ging.” De geantidateerde vordering heb ik niet gezien en ging ook niet over de periode WIVER. WIVER ging over het zogenaamd niet inleveren van mijn inkomstenformulieren. Die vordering was bekend, ik was immers voor de commissie geweest.) Is die niet beschikbaar? Wie was dat ook alweer? Er zijn veel ambtenaren die Alexsander Hesse hebben moeten overtuigen zelfmoord te plegen, je raakt het overzicht kwijt. Ook als wethouder.

Na enig zoekwerk komen ze de naam Gerry Hitman tegen. Die werkt nog voor de gemeente Groningen. Gerry Hitman is gepromoveerd naar Kansen in Kaart. U kent het wel, dat zijn de ambtenaren die bijstandsgerechtigden bij hun buren langs sturen om te vragen of de buren ook vinden dat ze lui zijn en werken moeten. Gerry Hitman is bereid de taak op zich te nemen.

Stond er in de dreigbrief van Kansen in Kaart uit 2017 nog een datum en tijd, nu hebben ze het over:”In de komende maanden.” Ik weet dus dat in de komende maanden als de bel gaat ik niet open moet doen. Ik weet dat medewerker zelfmoordbeleid Gerry Hitman in opdracht van wethouder Mattias Gijsbertsen ieder moment voor mijn deur kan staan. Dat ik dus ieder moment, de komende maanden, een nieuwe geantidateerde vordering kan verwachten. Eigen schuld. Had ik maar zelfmoord moeten plegen.

Op mijn vraag wat de bonus is die Gerry Hitman krijgt als ik uiteindelijk zelfmoord pleeg kreeg ik in 2017, bij haar vorige poging, geen antwoord. Dat ze een bonus krijgt kon ze niet ontkennen. Aan mijn verzoek om een pilletje of poedertje om waardig te kunnen sterven mocht ze niet voldoen. Nu wethouder Mattias Gijsbertsen eindelijk stopt als wethouder zal de bonus alleen maar hoger zijn. Mijn zelfmoord als afscheidscadeau voor de stad. Anderhalve maand heeft hij nog. Daarna gaat hij doen alsof hij tegen kindermishandeling is. Of de ambtenaren mij als mens mogen behandelen als hij is vertrokken weet ik niet. Eerst de komende anderhalve maand maar weer zien te overleven.

Ondertussen is BuurtzorgT bezig om te proberen de gemeente te overtuigen eindelijk te stoppen met de haat. Mij eindelijk een waardig, menselijk leven te gunnen. Enkele mailtjes heb ik samen met BuurtzorgT naar Cor ter Stege gestuurd. Uiteraard gaat het antwoord alleen naar BuurtzorgT omdat Cor ter Stege niet op mij mag reageren van grote baas Mattias Gijsbertsen. Dat buurtzorgT aangeeft dat het voor mijn gemoedstoestand beter is als de gemeente stopt met de haat zegt veel. Dat Cor ter Stege alleen antwoordt naar BuurtzorgT zegt veel. Dat hij tegen BuurtzorgT in de mail zegt dat het mogelijk is om mij zwart op wit en ondertekend te geven dat ik waardig mag leven zonder constante dreiging zegt veel. Dat ik niet zwart op wit en ondertekend krijg dat ik mag blijven leven zonder constante dreiging van de gemeente Groningen zegt alles.

Het gesprek met BuurtzorgT van vanmiddag ging wederom alleen over het zelfmoordbeleid van wethouder Mattias Gijsbertsen. Zijn reactie op mijn pogingen om leuke dingen te doen maakt duidelijk dat ik aan zijn wens had moeten voldoen. Dat ik gewoon een eind aan mijn leven had moeten maken. Wethouder Mattias Gijsbertsen zal er alles aan blijven doen om mij voor de trein te krijgen. Als het Gerry Hitman in haar tweede poging niet lukt zal er ongetwijfeld een andere ambtenaar van stal gehaald worden. Ondertussen blijf ik weer zo veel mogelijk binnen, doe ik de deur niet open en neem ik de telefoon niet op als ik het nummer niet ken. Dat heeft wethouder Mattias Gijsbertsen dan weer mooi voor elkaar.

Alexsander Hesse 2020


Wat ik liever schrijf en u niet leest:
Het nichtje van mijn vrienden.
Een heeele dikke bibs van van G.
Weet je al wat het wordt?


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.