Op een ochtend sta ik op om naar het werk te gaan. Voor vertrek ga ik naar het toilet om nog even te urineren en dan zie ik hem, een grote bruine dampende drol! Ik ben vergeten door te spoelen gisteren, denk ik. Ik spoel door en ga naar het werk.

De middag na het werk gebeurd het weer, er ligt weer een grote bruine dampende drol op mij te wachten. Heb ik dan vanmorgen? Ben ik nou debiel? Onbegrip, maar het zal aan mij liggen.

‘S avonds na het eten ga ik poepen, doorspoelen, niet vergeten. Ik spoel door. Maar toch gebeurd het weer, de volgende ochtend ligt er weer een drol. Omdat ik naar het werk moet spoel ik hem maar door, tijd om de drol grondig te bestuderen heb ik niet.

Als ik die middag thuis kom is het eerste dat ik doe naar de w.c. lopen om te kijken of er voor mij weer een niet meer zo verrassende verrassing ligt. Ja, hoor. Ik bekijk de drol van alle kanten en weet het zeker. Dit is niet mijn drol! Als ik de drol nog iets langer bekijk valt het mij op dat het toiletpapier niet op maar onder de drol ligt. Vreemd! Zijn er dan echt mensen die eerst hun kont afvegen en daarna poepen?

Maar ik woon alleen, doe mijn deur altijd op slot ook als ik thuis ben. Hoe kan er dan een drol in mijn w.c. liggen die niet van mij is? Ik ben gek, ik weet het zeker. Het kan niet maar het gebeurd dus gebeurd het niet want het kan niet en dus ben ik gek. Hartstikke gek. Rijp voor het gesticht.

Ik zit verdwaasd in de kamer, kijk wat om mij heen en begrijp niets meer. Het is mijn kamer, de tv is mijn tv, de computer is mijn computer, de keuken is mijn keuken en de afwas is mijn afwas. Mijn enorme berg afwas. Alles in huis is van mij, bijna alles.

Ik hoor de bovenburen, ik hoor de w.c. doorspoelen bij de bovenburen en ik denk het zal toch niet. Het zal toch niet zo zijn dat de drol van de bovenburen in mijn w.c. terecht komt. Ik ren naar de w.c. en jawel hoor, in een grote stroom kolkend water drijft een drol in mijn w.c.pot. Het verbaasd me nog dat de w.c. niet overstroomt zoveel water komt er mee. Als na een uurtje het overtollige water is weggestroomd is alleen de drol nog over. De drol die er net zo bij ligt als de drollen van de afgelopen dagen. De drol die door een verstopping achter mijn w.c. niet naar het riool kan en dus de makkelijke weg heeft gekozen, de weg in mijn w.c.pot. De weg in mijn hoofd.

Ik heb poep in mijn hoofd!

De volgende dag is rioleringsbeheer langs geweest om de boel te ontstoppen en ik ben opgelucht, als er nu een drol in mijn w.c. ligt is het mijn drol! Mijn kleur, mijn geur, mijn drol!

Ik ben niet gek!

Alexsander Hesse 2015


Ook vreemd:
Een opgeruimde geest. Een smoesje voor elke blunder.
Ik leef! Ondanks de verhalen over zijn kwalen.
Poep in een cirkeltje. Iemand heeft in een bibliotheekboek gekrast.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.