Wat ben ik blij met de olympische spelen. De hele dag olympische spelen-loos bankhangen is ook niet alles. En zo maak ik nog eens wat mee, zo zag ik voor de verandering een man onder een paard. Het leverde geen punten op maar wel 3 gebroken ribben, je moet er wat voor over hebben. Overigens kan ik er maar slecht tegen al die blessures en dan vooral die live pijnlijkheden, het niet weten wat er precies aan de hand is. Dan bedoel ik niet die turner met zijn gebroken been, dat dat been gebroken was zag je zo. Dan heb ik het over wielrenster Annemiek van Vleuten die ik en velen met mij live een stukje hebben zien vliegen. Dat het ernstig was zag bijna iedereen direct. Bijna. Laat de enige die het niet door had nou net de man zijn die op tv met de beelden meepraat. Maar ondanks de vast goedbedoelde tip om weer op te stappen bleef ze roerloos liggen. Ik heb zelfs begrepen dat winnares Anna van der Breggen dacht dat ze dood was. Toen Anna over de streep kwam stond ik niet te juichen, ik maakte mij net als vele anderen zorgen om Annemiek. Er was toen nog niets bekend, het zag er slecht uit. Het gaat nu weer beter met Annemiek. Jippie, we hebben goud!!

Maar als bankhanger (ik doe ook liever iets anders maar het moet van Mattias) heb ik natuurlijk tijd genoeg om veel sporten te volgen en zo ben ik inmiddels bekend met de nahup. De nahup is een term die ik Hans van Zetten vaak hoor gebruiken tijdens het turnen. Zo kreeg Youri van Gelder drie tiende aftrek vanwege de nahup en was één van de Wevers tweeling juist blij met slechts een nahup omdat ze door de snelheid al een paar keer aan het eind van de oefening was gevallen en dat kost een heel punt aftrek. Hoeveel aftrek een gebroken been oplevert is mij niet bekend.

Soms heb ik van die flauwe gedachten die ik beter niet uit kan spreken, dan schrijf ik ze op. Zo ben ik benieuwd naar het commentaar van Hans van Zetten bij de salto van Annemiek van Vleuten. Zonder nahup.

Omdat ik momenteel medicijnen gebruik drink ik even geen alcohol. Echt ik schrijf dit nuchter! Maar het zou goed als drinkspel gedaan kunnen worden, zuipen zodra Hans van Zetten “nahup” zegt. Dronkenschap gegarandeerd. Dit spel is niet aan te raden als je zelf nog moet turnen in Rio. Bij het turnen worden nieuwe technieken genoemd naar de turner die de techniek voor het eerst gebruikt heeft. Nahup, de man heeft een biertje verdiend.

Alexsander Hesse 2016

Andere lezers vonden dit ook:
Bibliotheek vermist. Hij kan hem niet vinden.
Telefooncel. Hij was acht.
Tamme parkiet Leo. Was vermist.

Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.