Of ik de film eerder heb gezien weet ik niet. ‘Pretty in Pink’, weer een film met Molly Ringwald. Weer op Net 5, weer op woensdagavond. Welke film met Molly Ringwald zenden ze volgende week uit? Ik had in eerste instantie niet de behoefte om weer naar een film te kijken met het meisje waar ik als tiener hopeloos verliefd op was. Zeker niet toen ik er achter kwam dat ze op Twitter in haar profiel op mijn vorige column over The Breakfast Club had gereageerd door zichzelf:” your former teen-age crush.” te noemen. Of stond dat er altijd al? Dat kan natuurlijk. Dat ik niets nieuws schrijf maar dat mevrouw Ringwald ieders former teen-age crush is. Moeder is ze inmiddels ook dus misschien is er inmiddels wel een nieuwe, toekomstige, over 25 jaar, veertig plus, former teen-age crush.

Op Wikipedia zie ik dat ook Jon Cryer in de film speelt. De man die Charlie Sheen heeft overleefd in ‘Two and a Half Men’. Een serie die ik elke week zodra er een nieuwe aflevering op de Amerikaanse TV was geweest illegaal op internet bekeek. Hoe het kan dat ik telkens eerst meerdere in het Spaans nagesynchroniseerde versies vond begrijp ik nog altijd niet. Moi nestpas lult une woord Spaans porvavor.

Ik zie op Wikipedia dat Alexa Kenin, de actrice die de beste vriendin van Molly Ringwald speelt het uitkomen van de film niet heeft meegemaakt. Doodgeslagen. Door wie zijn ze nooit achter gekomen. Nieuwsgierig als ik ben zoek ik toch even verder en op de website findagrave zie ik dat complicaties van astma als doodsoorzaak op haar overlijdensakte staat.

Jon Cryer over Alexa Kenin: “Er zijn verschillende mysteries over haar dood. Destijds is ons verteld dat ze een allergische reactie had op een astma inhalator. Maar jaren later hoorde ik dat ze was geslagen door haar vriend of zoiets. Tot de dag van vandaag weet ik niet wat er precies gebeurd is. ” Als Jon Cryer het niet weet zal ik er ook niet achter komen, ik stop met zoeken.

Ook James Spader speelt in de film, James is bekend van ‘Boston Legal’ en ‘The Black List’. De andere namen waar Wiki, ik mag Wiki zeggen, het over heeft ken ik niet. Toch ben ik nieuwsgierig geworden. Nieuwsgierig naar de acteurs van nu maar dan hoe ze er toen uitzagen en acteerden. Toch maar even kijken.

Heel even, binnen tien minuten ben ik wel klaar met de film. Jon Cryer acteerde toen al alsof hij homoseksueel is en compenseerd dat door meiden te versieren en een klap op zijn bek te krijgen. Niets ouds onder de zon. Hetzelfde deed hij ook in alle 12 seizoenen van ‘Two and a Half Men’, onbegrijpelijk dat ik daar zo lang naar heb gekeken. James Spader zag er veel jonger uit en had nog een volle haarbos. In 1985. Ik ken nog iemand die toen meer haar had. Iemand die besloten heeft de film niet uit te kijken maar een stukje gaat wandelen.

Alexsander Hesse 2018Ook leesbaar:
Kledingkeuze. Met het warme weer is het lastig de juiste kleding te kiezen.
Alleen de achterkant. Hij ziet de achterkant van de vrouw en wordt nieuwsgierig.
Niet mijn drol. Er drijft een drol in het toilet maar die is niet van hem.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.