De verkiezingstijd zorgt bij mij het meest voor boosheid, boosheid op mensen die het niet willen zien, die kiezen voor een mooie man met mooie praatjes maar die niet verder kijken, die niet willen zien waar de partij van die man mee bezig is, wat het doel van die partij is. Waar ze in steden waar ze macht hebben mee bezig zijn. Die man wil ik het nu helemaal niet over hebben. Die heeft al veel te veel aandacht van mij gehad.

Ik heb gezweefd, lang gezweefd. Veel partijen zijn voor mij op voorhand al uitgesloten zo ben ik niet rechts dus stem ik niet op een rechtse partij, VVD, PVV, FvD, VNL en GroenLinks zijn daarom afgevallen. Ik ben geen christen dus stem ik niet op een partij die christelijk is, CDA, SGP en CU vallen af. Ik vind religie een raar iets. Als je zegt dat je in buitenaardse wezens gelooft word je voor gek verklaard, noem het buitenaardse wezen god of allah en je bent niet gek, je bent religieus.

PvdA valt af want die zijn niet meer voor arbeid, althans niet betaald. D66 valt af, die vind alles best als ze maar mogen regeren behalve Geert Wilders, die vinden ze niet best maar dat zou kunnen veranderen als ze dan mogen regeren. De SP heb ik vaker op gestemd maar ben ik een beetje op afgeknapt met name omdat ze niets ondernemen tegen Peter Verschuren die verantwoordelijk is voor de dwangarbeid bij PostNL. Partij voor de Dieren, ik heb er serieus over gedacht om deze partij mijn stem te geven. Bij een aantal partijen ben ik bij een bijeenkomst geweest, bij de dieren ben ik zelfs 2x bij een bijeenkomst geweest. Bij de eerste, een lezing van Marianne Thieme en Ewald Engelen kreeg ik toch een naar gevoel op het moment dat Ewald op het podium zijn armen spreidde en als een gekruisigd Jezus Christus bekende dat hij had gezondigd. Hij had 50 jaar van zijn leven vlees gegeten. Het ging mij te ver. Ik had het gevoel dat ik als zondaar in een kerk zat en zoals eerder gezegd ben ik niet religieus. Ik loop woensdag liever een stukje verder dan dat ik hier om de hoek ga stemmen in een kerk. De kerk die mij elke zondagochtend wakker maakt met kerkklokken. Esther Ouwehand en Lammert van Raan hebben mij in hun lezing niet kunnen overtuigen dat extra zetels voor de Partij van de Dieren een groot verschil gaan maken. Esther was de enige die ik voor een lezing de hele zaal heb zien rondgaan om zich aan alle aanwezigen voor te stellen. Dat Esther nog even moest melden dat de Partij voor de Dieren de enige is met een vrouwelijke lijsttrekker was wel een beetje jammer. Er zijn minstens 3 partijen met een vrouwelijke lijsttrekker.

Omdat ik een lui oog heb moest ik als kind een lapje voor mijn oog, voor mijn goede oog. Ik vond het vreselijk, ik werd al gepest en toen moest ik ook nog zo’n lapje voor mijn oog. Momenteel hangen er overal in de stad posters van politieke partijen, op de poster van de Piratenpartij staat Ancilla van de Leest met een lapje voor haar oog. Ik denk dat het voor mij als kind een stuk makkelijker was geweest om het lapje voor mijn oog te hebben als er in de stad posters hadden gehangen met een mooie vrouw met een lapje voor haar oog.

Afgelopen zaterdag ben ik bij de kroegmeeting van de Piratenpartij geweest. Niet dat ik er veel wijzer van ben geworden, behalve dat ik nu weet dat Groningen geen gemeenteraadsverkiezingen heeft op 21 maart 2018 vanwege de gemeentelijk herindeling. We moeten wachten tot begin 2019. We zitten dus nog bijna een jaar langer vast aan wethouder Mattias Gijsbertsen van GroenLinks en ik zit nog een jaar langer verplicht in de bijstand. Ik had toch echt gehoopt ergens rond de zomer van 2018 mijn vrijheid terug te krijgen. Ik was hier behoorlijk door uit het veld geslagen en ben de rest van de avond dan ook behoorlijk stil geweest. Wat drinken piraten langzaam als je alcohol nodig hebt.

Mijn keuze voor aanstaande woensdag is gevallen op de Piratenpartij, ik denk dat deze partij iets kan toevoegen in de Tweede Kamer, iets dat andere partijen vergeten. Daarom denk ik ook dat één zetel voor de Piratenpartij meer kan betekenen dan een 7e of 8e zetel voor de Partij voor de Dieren of een 21e of 22e zetel voor de SP.

Ahoi!

Alexsander Hesse 2017


Meer kiezen:
Kledingkeuze. Hoe hou je de kleding op zijn plek met het warme weer?
Een ijshoorntje voor een mening. Waarom?
Nodig, heel nodig. Je moet maar wilt niet betalen.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.