Na de presentatie van een bloemlezing kan ik meerijden naar Delfzijl. Zelf woon ik in Groningen maar mijn toen nog vriendin woonde in Delfzijl. Ik bel bij haar aan maar ze doet niet open. Het is vroeg, ik had verwacht eind van de middag bij haar voor de deur te staan maar het is net 12:00 uur. De presentatie van de bloemlezing is snel gegaan omdat elke dichter alleen het gedicht uit de bloemlezing mocht voordragen.

Ik bel nogmaals aan maar wederom geen reactie. Dan loop ik om de flat maar het lukt mij niet om via de regenpijp omhoog te klimmen, erg vast zit dat ding niet. Ik ga weer naar de voorkant en bel nog meerdere keren aan. Na ruim een half uur hoor ik haar stem over de intercom. Ze laat me binnen. Ze is niet alleen, er is een mij onbekende man bij haar. Ik krijg koffie. We zwijgen en blijven zwijgen tot de man vertrekt. Hij bedankt haar, waarvoor weet ik niet.

Ik vraag haar om uitleg en ze vertelt dat ze de avond ervoor in de kroeg is geweest waar ze de man heeft ontmoet. Ze had zelf geen geld voor een taxi en hij heeft de taxi betaald. Naar zijn huis. Daar hebben ze iets gedronken. Om hem te bedanken voor het betalen van de taxi zijn ze daarna met een taxi naar haar huis gegaan om daar iets te drinken. Om hem de kosten van de taxi te besparen is hij bij haar blijven slapen. Er is echt helemaal niets gebeurd.

Ik besluit een blokje te gaan lopen, ik moet even nadenken. Op station Delfzijl West neem ik de trein naar Groningen.

Alexsander Hesse 2018


Gedichten die niet in de bloemlezing staan:
Vakantieliefde. Mensen in het bubbelbad klagen over ons.
Paling. Hij kan hem niet terugvinden.
Bondscoach. Hij heeft zijn droombaan gevonden.


Homepage


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.