Zojuist heb ik een vakje met een rood potlood rood gekleurd. Vlak voordat ik het gebouw waar vakjes rood geschilderd moeten worden binnenging werd mij een rode roos aangeboden. Ik heb bedankt:” Vriendelijk aangeboden maar ik stem links.”

Omdat ik vermoed dat ik participatiemaatschappijtechnisch niet voldoende participeer heb ik al participerend zowel voor de waterschap als voor de Provinciale Staten een wit vakje rood geschilderd. De waterschap heb ik echt 0,0 verstand van dus heb ik hier de stemwijzer maar gevolgd. De Provinciale Staten verkiezingen was een groter probleem.

Omdat de leden van de Provinciale Staten moeten stemmen voor de Eerste Kamer is een provinciale stem dus ook een stem voor de Eerste Kamer. Het probleem is dat ik een partij wil stemmen voor de Eerste Kamer die provinciaal wel eens de grootste kan worden. Maar dit is juist een partij die prima functioneerd in de oppositie maar in het college van B&W in Groningen al heeft laten zien hier niet geschikt voor te zijn. De partij die ik de laatste 2 verkiezingen (gemeenteraad en europees) mijn stem heb gegeven en beide keren geen zetel heeft gewonnen staat nu in peilingen op 1 zetel, nu doen ze niet mee. Vreemd.

Of zijn de piraatjes bang voor water?

Niet stemmen is geen optie, de partij die volgens de kieswijzer het best bij mij past, met slechts 53%, haalt zeker geen zetel dus ik twijfelde en ik twijfelde.

Inmiddels ben ik al een uurtje weer thuis, zit ik een stukje te typen en ik twijfel, ik heb mijn stem uitgebracht maar ik twijfel of ik de juiste stem heb uitgebracht. Misschien moet ik teruggaan en vragen of ik mijn stem nog kan wijzigen maar hoe weet ik zeker dat ik mijn eigen stembiljet terugvind? Twijfel ik daar weer aan.

Ach, ik heb gestemd op een partij waar ik vaak op gestemd heb, op een partij waar ik mij vaak negatief over heb uitgelaten. Waar een mevrouw zich regelmatig negatief over heeft uitgelaten. Op die mevrouw heb ik gestemd.

De keuze om te stoppen met roken was makkelijker. Pffff, was ik toch bijna vergeten het stopen met roken hierin te verwerken.

Alexsander Hesse 2015


U mag kiezen uit:
58 zonder ui. Zijn favoriete pizza.
Groninger koek. Voordat het te laat is.
Een ijshoortje voor een mening. Of geen mening.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.