Bij ons in het dorp stond een kerk op een heuvel , het was een verkeerde kerk, want hervormd. Wij gingen naar de goede kerk, want gereformeerd. Het leuke is dat vanwege de leegloop en om kosten te besparen de kerken later zijn samengegaan. Maar ik wil het niet hebben over religie maar over kastanjepoppetjes.

Toen de helft van de gezamenlijke kerk nog fout was gingen we kastanjes zoeken en vinden onder de kastanjeboom naast die kerk. Vaak zaten er van die stekels omheen maar soms waren ze klaar voor gebruik. Thuis maakten we er dan poppetjes van. Nu ik ouder en grijzer ben doe ik daar niet meer aan. Niet aan religie en niet aan kastanjepoppetjes. Tijdens een storm is de kastanjeboom op de kerk gewaaid. Ze hadden het leuk, het dak ging er af. Daarna waren alle gezamenlijke kerkdiensten in de gereformeerde kerk.

Zo had god er, volgens de gereformeerden, door zijn storm voor gezorgd dat de kerkdiensten weer in de goede kerk plaatsvonden. Die grefo’s kunnen zichzelf alles wijsmaken. Kastanjepoppetjes zijn niet geschikt als voodoo poppetjes wisten wij toen al. Hoeveel benen, armen en buikstokjes we ook braken, de meester stond de volgende dag weer gewoon voor de klas.

Alexsander Hesse 2018


Meer lezen:
Meerijden naar Delfzijl. Het duurt erg lang voordat zijn vriendin de deur open doet.
Cadeautje voor Barrie. Barrie is niet blij met het sinterklaascadeautje.
17 seconden Chantal. Verdeel en heers door een VVD Kamerlid.

Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.