Ik had verkering met de buurvrouw van de vrouw van Johan, de man die dezelfde naam heeft als de zoon van mijn verkering die ook Johan heet. Ik was vaak bij mijn verkering, Johan was vaak bij zijn vrouw hoewel ik mij afvroeg of hij er woonde en Johan kwam vaak op bezoek bij zijn moeder maar woonde bij zijn vader behalve als zijn moeder bier had en zijn vader niet. Om dezelfde reden woonde hij wel eens bij Johan en zijn vrouw en als hij geld had woonde hij in de kroeg. Volgens de gemeente woonde hij boven de kroeg maar niet echt. Johan, de man van de buurvrouw, niet de zoon van mijn verkering, had altijd bier in huis behalve als hij onderweg was om het te halen of in de kroeg zat.

Op een dag ging ik boodschappen doen, lees: bier halen, met Johan van de buurvrouw. Hij had dorst en het eerst flesje was leeg voordat de kratten de kassa gepasseerd hadden. Buiten had hij weer dorst en ging het tweede flesje binnen een halve minuut naar binnen. Dorst heeft een andere betekenis als je Johan heet. Ik schaamde mij om er naast te staan. Nee, ik had geen dorst.

Het is inmiddels jaren geleden dat mijn verkering met de moeder van Johan die naast de vrouw van Johan woonde voorbij ging. Ineens dacht ik eraan toen ik Johan hoorde. Niet de man van de buurvrouw van mijn toen verkering. Ook niet de zoon van mijn toen verkering. Ook niet de Johan waarmee ik in de klas zat op de MAVO of die bij mij in de buurt woonde toen ik verhuisd was met een houten plank voor een gebroken raam want dat was dezelfde en ik zei al dat die het niet was. Het was een liedje van Bambix, Johan. Het liedje heet Johan.

Alexsander Hesse 2018


Meer met bier:
Witbier. Hij vindt het niet te zuipen.
Dan maar bier. Hij laat zich overhalen.
Fles sinas. Hij had liever bier.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.