Het is drie minuten voor tien. De ijscokar is onbemenst. De bus, lijn tien, draait linksaf richting Hoornsemeer. Zwemmen is het geen weer voor. Een veegwagen van de gemeente rijdt al vegend langs. Het stof en de bladeren vliegen de lucht in. Ik kuch en rochel en besluit verder te lopen.

Onderweg naar huis loop ik langs een school. Een jongen klaagt dat zijn shag duurder is geworden. Ik kan een glimlach niet onderdrukken. Er is in al die jaren niets veranderd. Jongeren klagen dat shag duurder wordt. Stoppen als het 5 gulden gaat kosten kan ik mij nog goed herinneren. Tegenwoordig zal het eerder stoppen zijn als een pakje 10 euro gaat kosten. En volgens goed rokers gebruik zal het dan veranderen. Dan gaan ze stoppen al een pakje 15 euro kost.

Wat ben ik blij dat ik niet meer rook. Ik ben gestopt toen een pakje €6,40 koste. Wat kost een pakje, zware shag, 50 gram, tegenwoordig?

Alexsander Hesse 2019


Meer over minder:
Alle kleiner dan drie. Ik begreep er helemaal niets van.
Uitnodiging voor gisteren. Je hebt er helemaal niks aan.
De stoppende maar nog niet gestopte ex-rokende rokersgedachten I. Over mijn pogingen om te stoppen.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.