Om kosten te besparen en omdat zijn huisgenoot vertrok om met een vrouw te gaan hokken werden wij huisgenoten. Wat hebben we gelachen om de sukkel die ging samenwonen. Dat mokkel was enorm dominant. Die ellende voor één, maximaal twee keer seks in de week. Wij moesten er niet aan denken. Ieder weekend hadden we het huis vol met vrienden die nog niet de stap naar zelfstandigheid hadden gewaagd. We deden in die weekenden niets meer of minder dan zuipen en blowen. Door de week werkte ik. De vaste lasten waren bij ons minder vast dan de naam van de lasten doet vermoeden.

Op een zaterdagavond gingen we bandjes kijken. Zo vaak speelden er geen bandjes in het dorp dus het was iets bijzonders. Na elk een keer of 5 naar de bar te zijn gelopen viel het mijn huisgenoot op dat wij de enigen waren die regelmatig bier haalden en dat de barpersoon al begon met tappen voordat we bestelden. De avond was fijn, de bandjes goed al was het niet helemaal onze smaak. De weg naar huis was recht maar toen even niet. We waren nog jong.

Ik was die nacht druk bezig om mijn hoofd zo te draaien dat het schip eindelijk stil kwam te liggen. Het lukte mij niet. Gelukkig had ik de kamer het dichts bij het toilet. Ik stormde mijn bed uit en net op het moment dat ik de deur opende spoot het er uit. Aan alle kanten lag het om de pot heen en een beetje er in. Ik spoelde door maar was nog te zat om behalve een mislukte poging met een tot poetsdoek omgevormd stuk wc papier ook maar iets te doen. Ik besloot om te pogen te slapen. Wonderwel werd ik de volgende middag wakker wat betekent dat het slapen gelukt was.

Toen ik de kamer inliep had mijn huisgenoot de koffie al klaar. De kleur van zijn gezicht liet zien dat ook hij de nacht met moeite had doorstaan. Hij vertelde dat hij het erg bont had gemaakt. Hij wist niet eens meer dat hij had gekotst, hij had het die morgen gelijk schoongemaakt. Ik heb hem vriendelijk bedankt toen ik vertelde dat hij mijn kots had opgeruimd. “Dat had dan wel iets netter gemogen, er ligt nog wat achter de pot.” antwoordde hij.

Alexsander Hesse 2019


Meer lezen:
Witbier. Hij vindt het niet te zuipen.
Stappen als toen. Hoe mensen vroeger uitgingen.
Dan maar bier. Hij laat zich overhalen.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.