Onder de douche kijk ik naar mijn voeten. Ik vraag mij ineens af:“ Hoe heten de tenen?” Van de vingers weet ik het wel. Dat zijn: Duim, wijsvinger, middelvinger, ringvinger en pink. Bij de tenen kom ik echter niet verder dan Grote en Kleine. Dat de anderen wijsteen, middelteen en ringteen genoemd willen worden lijkt me sterk. Hoe kan ik nou ineens de namen van de tenen niet weten? Ik Google.

Niet tijdens het douchen uiteraard. Ik heb geen Google onder de douche. Ik schrijf, half afgedroogd in mijn boxershort, op mijn laptop:” Hoe heten de tenen?” en binnen een seconde heb ik antwoord. Hoe deden we dat vroeger toen we nog geen Google hadden? De drie tenen waarvan ik de naam niet weet blijken geen naam te hebben. Ze worden, van binnen naar buiten, tweede, derde en vierde teen genoemd. Tja, dat weet toch niemand? Behalve Google. Ik ben opgelucht. Ik dacht echt dat ik de namen moest kennen. Wie weet de namen van de tenen nou niet? Niemand. Ze hebben geen namen. Ik kan rustig verder douchen.

Alexsander Hesse 2019


Op blote voeten te lezen maar ook met schoenen aan:
Op een eiland. Komen ze als vrienden terug?
Witbier. Hij vindt het niet lekker.
Pindakaas. Is het krentekakker of krentenkakker?


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.