Toen ik op de MAVO zat ging het in het begin best redelijk. Ik deed mijn huiswerk waarmee ik na een kwartiertje al klaar was. Het stelde niet veel voor. Ik vond het eigenlijk wel fijn om te leren. Al vrij snel na het eerste kwartaal, Frans 9, 9, 9, was het duidelijk:” Jij moet elke dag een uur over je huiswerk doen.” Het was een manier om mij na school en thee uit de buurt te houden. De eerste paar keer deed ik netjes mijn huiswerk om mij vervolgens de rest van het uur te vervelen. Dat ik vooral niet het lef moest hebben om binnen het uur beneden te komen.

Dat het gebeurde dat ik geen huiswerk had voor de volgende dag deed niet ter zake, ik moest een uur op mijn kamer zitten om mijn huiswerk te doen. “Piet Plas doet elke dag een uur over zijn huiswerk dus doe jij ook een uur over je huiswerk. Zijn moeder heeft het mij zelf verteld.”

Het was natuurlijk maar al te mooi. Iedere dag een uur van dat vervelende, niets kunnende, nutteloze, rot kind af. Hartelijk dank mama van Piet Plas. Maar was het niet de mama van Piet Plas geweest van wie mijn moeder het had gehoord, had ze het wel echt gehoord? Dan was er wel een ander excuus geweest om mij na de thee naar mijn kamer te dwingen om daar voor het eten niet weer vandaan te komen.

Het duurde niet lang of ik deed helemaal geen huiswerk meer. Frans 4, 5, 2. Ik was een jaar of 13, 14 en huiswerk was geen middel meer om iets te leren, het was een straf geworden. Een straf om mij dagelijks een uur op mijn kamer te houden. Terwijl de buurjongen met vriendjes buiten aan het spelen was zat ik op mijn kamer te wachten tot het uur om was. De volgende dag had de buurjongen netjes zijn huiswerk gemaakt. Ik niet. Ik zat me het hele uur te vervelen. Tot ik masturbatie ontdekte. Maar ook dat duurde geen uur. Hoe lang Piet Plas daar over deed weet ik niet.

Alexsander Hesse 2019


Meer uit mijn jeugd:
Kar vol oud papier. Een zakcentje verdienen.
Bouwpakket en band plakken. Ik kan helemaal niks.
Heks van nummer 8. Was ze echt zo slecht?


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.