Ik heb net wat buikspieroefeningen gedaan. Tussendoor kijk ik voetbal. De dames tegen Polen. Verloren, bleek later. Ik dacht dat ik nog een belangrijk mailtje zou ontvangen en loop naar mijn laptop. Het beeld is zwart. Dat is het vrij snel als ik even niets doe. Het lampje knippert, dat duurt iets langer maar is ook niet vreemd. Ik druk op het knopje met het knipperlampje en het lampje ontknippert zoals het hoort. Dan ga ik met mijn muis heen en weer. Het beeld blijft zwart. Even geduld, denk ik nog. Ik ga nog een keer met de muis heen en weer. Het beeld blijft zwart.

Tijd voor lichte paniek. Wat is er aan de hand? Ik heb het ding op 25 juli 2018 opgehaald dan is het toch wel erg snel om nu al te besluiten er mee te stoppen. Meer paniek. Alles dat ik sinds die datum heb geschreven staat op de laptop. Alleen op die laptop. Ik heb ooit wel eens op een ‘overal bij uw bestanden’ knopje gedrukt maar waar de wip vind ik die bestanden?

Ik ga zitten. Kijk naar het voetbal maar volg het niet. Kijk naar mijn laptop maar die geeft geen beeld. Ik besluit de stekker er uit te halen. Als de accu leeg is stopt de laptop helemaal. Misschien dat hij het dan als ik hem opstart weer doet. Even later knippert het lampje weer. Als ik er op druk heeft het wel als resultaat dat het lampje niet meer knippert maar het beeldscherm doet nog altijd niet wat er gewenst wordt. Als ik de muis optil zie ik dat de onderkant verlicht is. De laptop geeft stroom aan de muis. Zodra het lampje knippert niet meer dus duurt het langer voordat de laptop leeg is. Zodra het lampje knippert druk ik het in. Wat duurt het lang voordat die accu leeg is nu ik er op zit te wachten.

Inmiddels bedtijd. Niet te veel aan de laptop denken. Proberen om te slapen en morgen maar kijken of de laptop het doet.

De volgende ochtend deed de laptop nog niets. Het beeld bleef zwart. Toen ik rond 12:00 uur terug was van een afspraak had ik antwoord op mijn mail aan de verkoper. De kans is groot dat ik alles kwijt ben. Nog vrolijklozer ging ik naar de winkel want dat raden ze mij aan. De man in de winkel is nog geen minuut bezig als hij mij vraagt in te loggen. Zo ver was ik thuis nog niet gekomen. De laptop doet het weer. Waarschijnlijk vastgelopen tijdens een update. Als ik het knopje 10 in plaats van de gebruikelijke 5 seconden had ingedrukt was het probleem opgelost. Mijn bestanden staan inmiddels niet meer alleen op de laptop.

Alexsander Hesse 2019


Als het beeld goed is kunt u ook lezen:
De maanmuis. Daar ging de spreekbeurt over.
050 kleurt rood. Belevenissen bij het stoplicht.
Alles kleiner dan drie. Hij snapt er niks van.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.