Het domste dat je als man kunt doen, waarschijnlijk ook als vrouw maar wat weet ik van vrouwen, is in een sentimentele bui aan een ex denken en haar naam intoetsen in Google. Serieus, doe het niet. Nee, echt niet doen! Oké, ik wacht wel even…….

Vanmiddag had ik die bui. Ik dacht aan een heel lang geleden ex. Echt heel lang geleden. En dan ook nog een ex met een naam die vaak voorkomt maar toch zocht ik verder. Waarom? Ja, waarom? Maar erger nog is dat ik haar vond. Op Youtube staan filmpjes en ik herkende haar. Ze lijkt nog altijd op het meisje waar ik toen smoorverliefd op was maar dan ouder, veel ouder. Maar het ergste is in zo’n geval: Het is gewoon een lekker wijf. Nog altijd. Waar ik mijn wilde haren ben verloren en een oude lul ben geworden is zij een mooie vrouw geworden. Het is niet eerlijk. Natuurlijk gun ik haar het beste maar kom op! Een beetje aftakeling was toch niet erg geweest? Gewoon een paar rimpels? Een snor? Maar niets van dat.

Ze is een paar jaar jonger dan mij maar in de veertig moet ze inmiddels wel zijn. Waarom doen vrouwen dat? Dat ze ouder worden maar niet minder aantrekkelijk, dat ze er goed uit blijven zien en dat ik dan spijt krijg van alles wat ik in de periode fout heb gedaan. Veel kan ik mij er niet eens meer van herinneren. Ik dronk toen wel eens een biertje, als ik het mij goed herinner.

Ze kan ook nog eens goed zingen, kon ze toen al. In tegenstelling tot mij. Ze heeft me vaak duidelijk gemaakt dat mijn gezanggrunt niet wordt gewaardeerd. En dan realiseer ik mij waar ze staat te zingen. Ze staat in een kerk. Opgelucht haal ik adem. Ik wist dat er iets mis met haar moet zijn. Gelukkig maar.

Alexsander Hesse 2018


Meer dingen waar je spijt van krijgt:
Witbier. Niet zo smakelijk.
Stappen zoals toen. Hoe we vroeger op stap gingen.
Kater. Te veel alcohol vanwege de verwachte uitslag.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.