Omdat ik vandaag druk bezig ben geweest met dingen die door ministers, wethouders en ambtenaren omschreven zouden worden als uit mijn neus eten of bankhangen was ik laat in de sportschool. Het was er druk. Begin van de middag valt het mee maar nu was ik er pas tegen 16:00 uur en dan is het er druk.

Net als voorgaande jaren was het er vol met goede voornemen sporters. Mensen die in het nieuwe jaar besluiten naar de sportschool te gaan. Langzaam word het dan weer wat rustiger en half februari zijn we er weer van af. Dan is het er weer lekker rustig en kun je weer doen waar je zin in hebt zonder voor de voeten gelopen te worden door mensen die ongetwijfeld vinden dat ik ze voor de voeten loop.

De rust duurt dan een aantal maanden en dan begint de drukte weer, dit keer zijn het de:” O fuck, de zon” sporters. De sporters die op het moment dat we in t-shirt of topje naar buiten kunnen ineens merken:” Chips, ik heb een buikje.” Daar waar het buikje de hele winter onder 7 lagen kleding verstopt zat en alleen de eigen partner het kon zien moet het nu afgetraind worden voor de rest van de wereld. De eigen partner zal zich ongetwijfeld afvragen waarom dit ineens nodig is, begint zelf ook onzeker te worden en gaat mee naar de sportschool. Als er iets onaantrekkelijk is zijn het van die stelletjes die samen gaan sporten omdat ze elkaar willen laten zien dat ze beter zijn dan de ander. De relatie is allang dood maar zolang hij niet begraven is blijven ze bij elkaar. Vaak maakt de eerste die een klein beetje in de buurt van het streefgewicht is een eind aan de relatie om er al snel achter te komen dat de partner zo slecht nog niet was. Uit pure onzekerheid komt het dan weer goed en zien we ze volgend jaar weer.

Toch is samen sporten beter dan een laatste kans baby. Niet dat ze er een kindje bij willen maar als de oudste de deur uitgaat weten ze dat ze het samen niet gaan volhouden, dan er maar een kindje bij. Natuurlijk houden ze het dan ook niet vol en daarom zijn er zoveel alleenstaande mama’s en papa’s met kinderen van 25, 23, 20 en 2.

Natuurlijk weet ik dat ik zelf ook een buikje heb maar dat heeft niet te maken met te weinig sporten of te laat beginnen met sporten. Zwanger ben ik ook niet. Bij mij heeft het te maken met:” Patatje pinda, nasischijf, eierbal en twee kroketten.”
“Meenemen.”

Lopend, dat wel.

Alexsander Hesse 2017


Meer goed voornemens:
Afspraak gemaakt. En er een gedicht over geschreven.
Twee avonden Noorderzon. Volgend jaar drie?
Punt komma. Gedichtje.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.