Toen ik nog kaderlid van de FNV mocht zijn werd er verteld dat als je iets wilt bereiken dat het beste kan voor de verkiezingen omdat partijen dan stemmen willen winnen. Omdat het momenteel voor de verkiezingen is en ik iets wil bereiken reageer ik veel en vaak op politici van partijen die ervoor hebben gezorgd dat ik al jaren niets meer mag bereiken.

Wat ik wil bereiken is vrij eenvoudig. Ik wil mensenrechten. Rechten die mensen hebben zoals het recht op een betaalde baan maar ook recht op hulp bij psychische problemen. Problemen die ik heb na jarenlange vernedering door ambtenaren van de gemeente Groningen in opdracht van GroenLinks en PvdA wethouders. Recht op een advocaat en recht op privacy lijkt mij ook wel wat. Dat de gemeente Groningen contact opneemt met bekenden, verhuurder, werkgevers, ggz, huisartsenpost, politie, buurtagent, openbaar ministerie etc. over bijstandsgerechtigden die niets liever willen dan werken om uit de bijstand te komen maar geen zelfmoord durven te plegen gaat toch veel te ver?

Toen ik een tweet over het verhogen van het minimumloon las van Gijs van Dijk, kamerlid van de PvdA die zich bezig houdt met sociale zaken, kon ik het niet laten om te reageren. “Wat is het nut van verhogen van het minimumloon als @PvdA bijstandsgerechtigden blijft vernederen en buiten de maatschappij blijft houden? Waarom mag ik geen betaalde baan? Waarom mag ik geen advocaat? Waarom mag ik geen hulp van de ggz? #pauwdebat #ggz” Ik verwachte geen reactie omdat ik gewend ben om geen reactie te krijgen. Het is immers beleid van de PvdA als ze aan de macht zijn om mensen levenslang in de bijstand te houden, te vernederen en te gebruiken als slaven voor bedrijven die werknemers nodig hebben maar geen loon willen betalen. De Groningse PvdA wethouders hebben mij geblokkeerd op Twitter zodat ik niet op hun leugens kan reageren.

Kort na mijn reactie kreeg ik een melding op Twitter. Tot mijn verbazing zag ik:
Gijs van Dijk vindt tweet met vragen leuk maar antwoord niet

Even dacht ik serieus genomen te worden door een kamerlid van de partij van de wethouders die mij al jaren duidelijk maken dat alleen zelfmoord mij uit hun macht kan bevrijden. Hoe naïef was ik toen ik dacht dat Gijs van Dijk zijn antwoord waarschijnlijk al aan het typen was? Helaas bleek ook Gijs van Dijk niet bereid om mijn vragen te beantwoorden. Hij vindt het gewoon leuk dat ik met vragen zit waarop niemand mij antwoorden kan, wil of mag geven.

Wat het nut is van het verhogen van het minimumloon als PvdA bijstandsgerechtigden blijft vernederen en buiten de maatschappij blijft houden zal ik waarschijnlijk nooit antwoord op krijgen. Net als de andere vragen die ik stelde aan Gijs van Dijk. Wel laat Gijs van Dijk weten dat hij het leuk vindt dat de PvdA zodra ze aan de macht zijn bijstandsgerechtigden alle rechten op een menswaardig bestaan afneemt.

Het is maar dat u het weet voor de verkiezingen.

Alexsander Hesse 2021


Na plaatsing kwam er toch nog een reactie. Hij probeerde het met de standaard leugen uit het verkiezingsprogramma. Toen bleek dat ik het beleid van de PvdA ken als ze aan de macht zijn was het weer stil.

Gijs van Dijk, stil als hij merkt dat ik het PvdA beleid ken.

De propaganda van Gijs van Dijk trap ik niet in.

Wat ik ook schrijf:
Tegenprestatie. Gedicht, toen ik nog strijdbaar was.
Een heeele dikke bibs van van G. Wie is toch die van G?
De heks van nummer acht. Ik durfde de bal niet te pakken.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.