Als de oorzaak van een depressie bekend is moet je eerst de oorzaak aanpakken en dan pas het gevolg. Daar zeur ik al jaren om maar dat zal nooit gebeuren. De oorzaak is immers het niet hebben van mensenrechten. Een advocaat zou mij kunnen helpen om mensenrechten terug te krijgen. Juist dat is de reden dat ik geen recht heb op een advocaat.

Wat de psychiatrie doet is praten. Eens in de week, twee weken mag ik langskomen, krijg ik een bekertje water of koffie en mag ik vertellen wat de gemeente de afgelopen jaren heeft gedaan om mij erop te wijzen dat ik minderwaardig ben. Het laatste gesprek met de gemeente zat zelfs een psychiatrisch verpleegkundige bij.

De reden dat ik niet onderzocht mag worden kan volgens mij geen andere zijn dan de druk vanuit de gemeente. Na de belofte om een advocaat te regelen, te helpen ontsnappen en contact op te nemen met het OM heb ik niets meer van mijn psychiatrisch verpleegkundige gehoord. Dat is bijna 6 maanden geleden.

In het boek ‘The Noonday Demon’ van Andrew Solomon lees ik dat in Amerika een patiënt die depressief is door erectie problemen geholpen wordt met Viagra. Ik ben bang dat als hier iemand door erectieproblemen depressief raakt er niets aan het probleem gedaan wordt. De patiënt mag eens in de twee weken met een psychiatrisch verpleegkundige over zijn chronisch slappe lul praten.

De Officier van Justitie blijkt de beloofde brief te hebben verstuurd. Mijn huisarts heeft de Officier van Justitie gevraagd terug te bellen om te vertellen wat ik haar heb vertelt wat ik nodig heb. Mens zijn met mensenrechten. Misschien nemen ze het van een waardige, een werkende, wel serieus.

Mocht iemand voor mij, dus met het probleem ontmenselijking, willoos, machteloos, rechteloos, de juiste ggz weten dan hoor ik het graag. Mijn huisarts, die zegt geen contact met mijn eigenaar te hebben, wil graag dat ik zelf iets zoek maar ik heb er geen verstand van. In elk geval ver buiten de stad Groningen maar wel bereisbaar met het ov. Opgenomen worden kan niet vanwege mijn eigenaar. Als je iets weet graag via privé bericht of contactformulier. Als bekend wordt bij de gemeente Groningen dat ik hulp krijg grijpen ze in. Dat hebben ze bij mijn eerdere pogingen ook gedaan.

Moet BuurtzorgT mij natuurlijk wel eindelijk laten gaan. Volgens mijn huisarts beweren ze mij nog altijd te helpen. Het zegt natuurlijk genoeg dat BuurtzorgT op deze manier met mij om mag gaan. Als ik mens was geweest had ik allang een advocaat in kunnen schakelen. Maar als ik dat recht had zou ik dit hele probleem niet hebben.

Zelf denk ik dat ik niet depressief ben maar dat zegt niets want ik moet mijn heersers gehoorzamen en als die zeggen dat ik depressief ben, dan ben ik depressief. Natuurlijk is het voor de gemeente Groningen beter dat ik depressief ben. Dat het beleid de oorzaak van mijn problemen is zullen ze nooit toegeven. Dat ze BuurtzorgT ondertussen overtuigen mij niet te helpen en mij geen hulp van anderen te gunnen zegt genoeg.

“Een suïcidaal persoon wil niet zomaar dood, maar ziet geen mogelijkheid meer om op de huidige manier verder te leven.” staat op de website van Lentis. Dat zal de reden zijn dat mij geen hulp geboden mag worden. Ik wil niet dood. Maar ik kan zo ook niet blijven leven. Dat een psychiater van Lentis mij in januari 2020 al een lange pijnlijke dood beloofde als ik geen eind aan mijn leven maak toont aan welke kant de psychiatrie in Nederland heeft gekozen. Dat is helaas niet de kant van de patiënt.

Alexsander Hesse 2021


Even iets anders:
Niet mijn drol. Toen ik nog mocht werken dreef er een onbekende drol in mijn wc.
Sprookjes. Sonnet over een leven als schrijver.
Een lift van Thomas en Yolanthe. Geheel onverwacht.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.