Graag had ik voor mijn dood een gesprek gehad met mijn eigenaar, wethouder Mattias Gijsbertsen. Het gaat niet gebeuren. Mijn moordenaar wil mij niet in de ogen kijken. De man die de afgelopen jaren tientallen ambtenaren opdracht heeft gegeven mij te overtuigen dat ik het niet waard ben om betaald te worden als ik werk wil mij niet zien. De man die mij heeft laten overtuigen dat alleen zelfmoord mij uit zijn macht kan redden wil geen gesprek. Naar de reden waarom hij voor mijn dood heeft gekozen kan ik alleen maar gissen. Wat de reden is dat juist ik dood moet van deze GroenLinkswethouder zal ik nooit uit zijn eigen mond horen. Verder dan dat ik een makkelijk slachtoffer ben kom ik dan ook niet. Dat ik mijn waarde uit mijn werk heb gehaald heeft hij tegen mij laten gebruiken. Met succes.

In de mail die ik maandag kreeg van BuurtzorgT staat:” Het argument is, dat je “een vast aanspreekpunt [hebt] bij de gemeente. Dit aanspreekpunt is bij u en uw cliënt bekend. De betreffende medewerker heeft gedaan en doet voor uw cliënt wat mogelijk is. Een gesprek met de wethouder gaat daar niets aan veranderen.” Het staat er echt:” heeft gedaan en doet voor uw cliënt wat mogelijk is.” Wie dat aanspreekpunt is staat er niet bij.


Uit een latere mail blijkt dat het gaat om Cor ter Stege. Mijn vaste aanspreekpunt die voor mij heeft gedaan en doet wat mogelijk is blijkt de man te zijn die vragen zegt te bekijken en weken later komt met:”Doe ik niets mee, is niet mijn afdeling.” Mijn vaste aanspreekpunt is de man die betaald werkenden die hem vragen waarom ik niet betaald mag werken in opdracht van wethouder Mattias Gijsbertsen voorliegt dat ik wel mag werken. Waarom ik al vier keer een boete heb gehad vertelt hij er niet bij. Het zal niet zijn afdeling zijn. Waarom meerdere collega’s van hem mij in opdracht van wethouder Mattias Gijsbertsen duidelijk moeten maken dat ik het niet waard ben om betaald te worden als ik werk vertelt hij er niet bij. Natuurlijk niet. Werkenden moeten immers overtuigd worden dat ik een lui zwijn ben dat niet wil werken. Dat is wat Mattias Gijsbertsen wil en dat is wat Cor ter Stege uitvoert. Dat is zijn werk. Doet hij het niet dan loopt hij het risico om zelf aan de andere kant van de tafel terecht te komen en hij weet hoe je dan behandeld wordt.

Ik vind het jammer. Ik had graag gesproken met de wethouder. Al is het voor mij te laat, ik had hem graag uitgelegd wat er gebeurd bij de sociale dienst. Bij zijn sociale dienst. Met zijn slaven. Misschien had ik hem kunnen overtuigen het anders te doen. Misschien had ik hem kunnen overtuigen mensen vrij te laten. Misschien had ik hem kunnen overtuigen op die manier te besparen op de uitkeringen. Door mensen die kunnen en willen werken gewoon een betaalde baan te gunnen. Misschien………

Misschien had ik hem zelfs kunnen overtuigen mij te laten gaan. Mij vrij te laten. Mij een betaalde baan te gunnen. Mij te laten leven. Het gaat niet gebeuren. Het gesprek gaat er niet komen. Hij wil het niet. Hij wil niet dat ik ga werken. Hij wil niet dat ik blijf leven.

Alexsander Hesse 2019


Wat de wethouder zijn ambtenaren heeft opgedragen:
Begeleiders Bijstand op Maat. Mij mochten ze niet naar een betaalde baan begeleiden.
Extra schulden. Weer een nieuwe vordering.
Breken. Al jaren hebben ambtenaren opdracht mij te breken. Het is gelukt.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.