Hoe ver willen onze wethouders en hun mondsnoerambtenaar nog gaan om uitkeringsgerechtigden verder (en dan zeg ik het nog netjes) naar de kloten te helpen?

Als uitkeringsgerechtigde ben ik verplicht om ingeschreven te staan op werk.nl. Dat is een website waar je geen werk vind en waar werk jou ook niet vind maar het is verplicht. Bij mensen met een WW-uitkering word zelfs door het UWV gekeken of ze wel vaak genoeg inloggen en of ze wel genoeg vacatures bekijken, elke stap die op deze site word gezet word door het UWV gevolgd. Klagen over vacatures die ze mij sturen maar waarvoor ik niet geschikt ben helpt niet. “Je hoeft niet te solliciteren” schrijven ze dan. Dat heeft ook geen nut als ik de gewenste indicatie of leeftijd niet heb.

Overigens zijn er weer van die reclames op tv tegen discriminatie. Ik heb hier een tijd geleden een klacht heen gestuurd wegens leeftijdsdiscriminatie door bedrijven. “Nee meneer, dat is overheidsbeleid en dan is het geen discriminatie.”

Vreemd genoeg word ik de laatste weken ineens gebeld door bedrijven die mijn gegevens vinden op werk.nl. Nou neem ik door de constante dreiging door onze wethouders en hun medewerkers de telefoon niet meer op dus mag ik via de voicemail horen dat men werk heeft. Laatst maar eens teruggebeld. Het was een uitzendbureau, het ging dus niet om fulltime werk voor onbepaalde tijd. Dat mag dus niet van Mattias. Natuurlijk mag een fulltime contract voor onbepaalde tijd ook niet van Mattias maar als dat eenmaal getekend is denk ik niet dat Mattias mij nog terug in zijn macht kan dwingen.

Vanmiddag werd ik weer gebeld, het was wederom een uitzendbureau en na enig zoekwerk op naam en telefoonnummer vond ik er zelfs een adres bij. Ze hebben een Facebook pagina en de recensies zijn positief, het lijkt mij een vrij nieuw bureau. In de voicemail werd duidelijk aangegeven dat het ging om een vacature van industrieel schoonmaker. Dat werk heb ik vaker gedaan en ben ik inderdaad ook voor aangemeld bij werk.nl. Ik wou dat het mocht, ik wil graag. Blijkbaar is er vraag naar mij, iets wat ik overigens ook al in het Facebookcontact met mondsnoerambtenaar heb aangegeven maar het mag niet. Ik ben en blijf eigendom van Mattias.

Ik wil echt heel graag aan het werk, mij beter voelen, in elk geval een deel van mijn geld zelf verdienen maar de boetes zijn te hoog in Groningen. Van de € 48,63 boete per maand die ik al tijden betaal zal ik waarschijnlijk nooit weer afkomen maar ook de tijdelijke boetes, de pogingen om je kapot te maken want jij bent van ons dus bepalen wij of jij werkt of niet gaan te ver. Vragen hierover aan ambtenaren of opmerkingen aan Mattias worden genegeerd en ontweken. “De ambtenaar die erover gaat neemt volgende week contact op.” De eerste keer geloof je het, de tweede keer twijfel je en de derde keer weet je wel beter.

Net nog even het verhaal van Mattias geluisterd dat hij hield op rtv noord op 23 maart van dit jaar. “Wij helpen.” “Wij proberen mensen activiteiten op te laten pakken.” “Wij willen de mensen een goede stap laten zetten.” “Wij willen niet nieuwe teleurstellingen creëren.”

Allemaal leugens Mattias! Laat me dan werken als er werk is, stop met je dreigementen, stop met opdracht geven aan je mondsnoerambtenaar mij privé via Facebook berichten te sturen als ik jouw naam noem in het veranderlab. Ik noem jouw naam zodat jij kunt reageren maar dat doe jij niet, dat doe jij nooit. Jij komt met de zelfmoord of dwangarbeid gesprekken. Oeps, ik bedoel natuurlijk kansen in kaart gesprekken. Jij komt met “zelf aan het werk”, als ik vraag wat de reden hiervoor is na het mislukken van je vorige website projectje krijg ik geen antwoord, zoals gebruikelijk. Niet van jou en niet in privéberichten van je mondsnoerambtenaar. Volgens jouw mondsnoerambtenaar is het mijn mening. De € 48,63 die maandelijks van mijn uitkering af gaat vinden jullie een mening, de vragenlijst van kansen in kaart vinden jullie een mening, de vacatures die ik (niet) krijg van “zelf aan het werk” vinden jullie een mening. Dat jullie er alles aan doen om mij van de arbeidsmarkt en in jullie macht te houden vinden jullie een mening.

Nee Mattias, het zijn feiten! Feiten die bewijzen dat jij er alles aan doet om werkenden tegen uitkeringsgerechtigden op te zetten. Feiten die bewijzen dat jij uitkeringsgerechtigden bewust in de bijstand houdt zodat ze beschikbaar blijven voor dwangarbeid. Feiten die bewijzen dat jij iedereen in de omgeving van de uitkeringsgerechtigde tegen hem of haar wilt gebruiken, familie, vrienden, buren. Feiten die bewijzen dat jij aan werkenden wilt laten zien hoe goed jij je best doet om de labbekakken aan het werk te helpen. Dat je website geen enkele echte vacature heeft doet er niet toe. De werkenden hebben werk en kijken toch niet op de site. Uitkeringsgerechtigden die wel kijken raken nog meer gefrustreerd en zo snijdt het mes voor jou aan twee kanten. Feiten!

De telefoon gaat, hetzelfde nummer.

Ik neem niet op.

Alexsander Hesse 2016


Meer frustratie:
Dreigbrief. Ze komen langs. De tijd en datum staan in de brief.
Extra schulden, niets aan te doen. Had je maar niet moeten werken.
Onafhankelijke cliëntenraad Hoezo onafhankelijk?


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.