Zo zat ik vanavond een stukje te typen over de jongeren van GroenLinks en het CDA die vinden dat ze niet samen verder kunnen in de formatie, sluit ik het stuk af met:” We wachten geduldig af.” omdat bij de partijen zelf op dat moment naar mijn weten nog alles mogelijks is, kijk ik op teletekst en zie ik dat de formatie tussen de vier partijen al mislukt is. Hadden ze daar niet even een nachtje over kunnen slapen? Al dan niet samen in een groot bed?

Het overleg is vastgelopen op migratie. Begin daar dan ook mee. Nu hebben we 8 weken moeten wachten tot er gebeurde wat vooraf toch wel een klein beetje te verwachten was. Alle vier de onderhandelaars vinden het jammer. Zeggen ze. Ik vind het een beetje ongeloofwaardig. Als ze echt zo graag met deze partijen wilden regeren dan was het gelukt, gewoon compromissen sluiten tot je er bij neervalt. Alle principes aan de kant voor volk en vaderland. Er is al vaker een akkoord gesloten waarvan de partijen zeiden dat het was om het land regeerbaar te houden. Maar ik begrijp best dat er grenzen zijn en daar is het nu dus op mis gegaan.

Geert Wilders heeft inmiddels in een retweet van een tweet van Geert Wilders laten weten dat de PVV beschikbaar is. Of de PVV morgen nog beschikbaar is staat er niet bij. Ik blijf het een vreemde man vinden, voor de verkiezingen wil hij niet met de VVD als Mark Rutte de leider van die partij is en na de verkiezingen gaat hij zeuren omdat hij niet wordt gevraagd om mee te doen terwijl Mark Rutte de leider van de VVD is.
wilders beschikbaar
Welke partijen er nu gaan proberen een regering te vormen weet ik nog niet maar ik zie er naar aanleiding van de verkiezingen weinig goeds uit komen. Het zal me niets verbazen dat als er nog een aantal mislukte pogingen volgen de VVD alsnog uitkomt bij Wilders, al zullen ze zeggen dat het moeilijk gaat worden. En dat ze normaal moeten doen. En uitspraken terug moeten nemen. En dat Wilders als gedoogpartner niet betrouwbaar was. Maar wat is dat nou ook voor iets? Een gedoogpartner? Ik vind het meer klinken als een man die aan zijn vrouw vraagt of ze vanavond thuis slaapt en dat de vrouw dan antwoord dat ze bij Geert slaapt. Mark vind het goed, Geert is de gedoogpartner.

We wachten geduldig af.

Alexsander Hesse 2017


Meer politiek:
Mijn keuze gemaakt. Ik heb gestemd.
Politieke tunnelvisie. Verder kijken dan de neus lang is.
Nieuwe Groningers, oude Groningers. Niet tegen elkaar maar samen.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.