Vrijdagmiddag tijdens het door de wethouder opgelegde bankhangen werd ik opgeschrikt door harde muziek. Ik vervloek mijn bovenburen. Hierbij mijn oprechte excuses aan mijn bovenburen. Het blijkt dat de herrie van het suikerunieterrein komt. Na enig gegoogle kom ik er achter dat het om een feestje gaat dat paradigm festival heet. Daar waar ik bij een bijeenkomst over een azc en bij een feestje van de vindikakkers nog omwonende was ben ik dat dit keer blijkbaar niet. In elk geval niet volgens rtv noord want rtv noord schrijft over een app. waarmee omwonenden kunnen klagen: “Omwonenden zijn per brief op de hoogte gebracht van de app. Komende donderdag is er een bijeenkomst waarbij ze hulp krijgen de app. te installeren en gebruiken.” Ben ik verhuisd of is het suikerunieterrein verhuisd? Een brief heb ik in elk geval niet gehad. Gemiste kans.

Ik werd echter nog minder vrolijk toen ik las dat het paradigm festival 72 uur gaat duren, ik zit dus 72 uur achter elkaar in die herrie. Ik ben maar even in bed gaan liggen om te kijken hoe het lawaai daar is. Slapen gaat vannacht niet lukken wist ik. Toen was ik boos.

Via Twitter lees ik veel klachten over de overlast, kilometers uit de buurt is de herrie te horen. En dan tot mijn opluchting een bericht op Twitter van een BOA(Buitengewoon Opsporingsambtenaar) die aangeeft dat het feest om 0:00 uur alleen binnen verder gaat, ook zaterdag is het om 0:00 uur stil en zondag al om 23:00 uur. Onbegrijpelijk dat hier niets over is gecommuniceerd door de gemeente Groningen. Wat ik via Google vond spreekt over 72 uur, nergens een bedtijd voor omwonenden. Of stond dat ook in de brief?

Net nog even de gezinsbode van afgelopen week doorgebladerd maar ook daarin vind ik niets over het paradigm festival. Techno en elektro of hoe het heet is ook niet mijn ding maar ik gun ook mensen die van iets houden wat niet mijn ding is best een feestje, geen probleem. Beetje herrie, geen probleem. Ik schrijf dit in de nacht, lekker rustig. Maar waarom moet ik overal lezen dat ik 72 uur niet mag slapen? Waarom communiceert de gemeente Groningen hier niet over of laat de gemeente de organisatie hier niet over communiceren? Dat de gemeente geen postzegels meer over heeft snap ik nog wel, die zijn op door het sturen van al die brieven naar werkgevers die het gore lef hebben gehad iemand met een bijstandsuitkering uit Groningen (tijdelijk) werk te geven, die zijn van Mattias, daar blijf je af! Maar als dit beter was gecommuniceerd was het althans voor mij veel fijner geweest, dan had ik geweten waar ik aan toe was. Misschien was ik dan wel naar Leeuwarden gegaan, waar mensen dan zouden klagen over mijn feestje. Mensen die ik dan aanstellers zou vinden, net zoals de mensen bij paradigm mij nu waarschijnlijk een aansteller zullen vinden. Het is net aan welke kant van het hek je staat.

Ik wens de mensen op paradigm nog een fijn festival, klokkijken kunnen ze, om klokslag 0:00 uur was het stil. Echt waar, de klok sloeg nul keer.

Alexsander Hesse 2016


Zonder enige vorm van overlast:
Mooi in roze. De actrice heeft zijn column gelezen denkt hij.
Cats. Hij bemerkt zijn blunder pas als het te laat is.
Kledingkeuze. Het is moeilijk om met het warme weer je kleding op de juiste plek te houden.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.