Een week geleden schreef de psychiater mij Olanzapine voor. De eerste dag kreeg ik 5 mg. Dat bleek niet voldoende. De haat in mijn hoofd over de laatste actie van de gemeente, die mij wederom duidelijk maakt dat ik als bijstandsslaaf mijn bek dien te houden en de medewerkers van de wethouder moet gehoorzamen, zit diep

Daarbij komt nog de test die ik bij Lentis zou doen. Al snel bleek dat ik niet was opgeroepen om geholpen te worden met mijn problemen maar puur ter vermaak. Ze had mij de dag ervoor gebeld en was blij dat ik tijd had. Anders had mevrouw niets te doen gehad.

Op vrijdag belde de psychiater en ik vertelde hoe het de eerste dag met Olanzapine was gegaan. Omdat ik weinig merkte van de werking, alleen de bijwerking, mocht ik een dubbele dosis. Vanaf vrijdag neem ik daarom 10 mg. Olanzapine. De dagen erna was ik vooral erg wazig en niet in staat iets te doen. Lezen ging, net als schrijven, niet of nauwelijks door een combinatie van de haat van de gemeente in mijn hoofd en de bijwerkingen van Olanzapine. Als ik al iets schreef moest ik het veel vaker nalezen, ik maakte veel schrijf- en typefouten.

Nu ik Olanzapine een week gebruik ben ik nog altijd niet zeker van de juiste werking van het medicijn. Vanmorgen zat ik te pissen (ik dacht dat ik ook moest schijten) en zat in- en uitwendig te schelden op de gemeente.

Aan het begin van de avond gaat het lezen nog het beste, dan ben ik het verst van mijn laatst genomen medicatie verwijderd. Inmiddels neem ik één pil van 10 mg. in plaats van twee van 5 mg. Ik neem de pil rond negen uur en ga tussen half elf en elf mijn bed in. Ik ga mijn warme avondmaaltijd later nuttigen omdat ik een uur na de pil een hongergevoel krijg en een paar boterhammen eet. Dat wil ik liever voorkomen. Gewichtstoename en meer, vaker, eten zijn bekende bijwerkingen. Waarschijnlijk heeft later avondeten geen enkele nut maar ik kan het proberen. Normaal eet ik erg vroeg, zo rond half vijf.

Toen ik afgelopen maandag ben gebeld door de psychiater gaf hij aan dat ik moet doorzetten als dat mogelijk is. De 10 mg. is volgens hem de juiste dosering. De bijwerkingen waar ik op hoopte zijn er niet. De bijwerkingen die ik wel heb, moe, droge mond, hoofdpijn, trillen en minder reactievermogen gaan voorbij volgens de psychiater. Ik heb nog geen drupje melk uit mijn tepel kunnen persen.

Ik kijk het nog even aan. Morgen belt de psychiater om te horen hoe het gaat, volgende week heb ik wederom een gesprek met een gedifferentieerd verpleegkundige. Het gesprek is om 15:00 uur. Gelukkig aan het eind van de middag als de bijwerkingen het minst zijn. Opstaan gaat nog altijd moeilijk. De ene dag sta ik op om 7:15 uur als de wekker gaat, de volgende dag lukt dat niet en is het 11:00 uur als ik mijn bedje verlaat.

Morgen mag ik naar de huisarts. De afspraak is om 11:00 uur. Ik zal voor de zekerheid naast mijn wekker ook mijn telefoonalarm af laten gaan. Dat ik wazig en trillend ben bij de afspraak zal de huisarts begrijpen. Als ik er maar ben, dat is het belangrijkste.

Alexsander Hesse 2019

Vervolg, na tien dagen.


Wat ik schreef toen ik nog geen Olanzapine had:
17 seconden Chantal. VVD Kamerlid is voor nutteloos solliciteren onder bedreiging.
Zelf aan het werk. Ze doen alsof ze mensen willen helpen.
Anonieme schuldenaren. De wethouder heeft weer iets bedacht.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.