Voor vertrek naar de vergadering haal ik op het station een saucijzenbroodje en een kopje koffie. Ik pak het broodje en loop naar de kassa waarachter de koffie getapt wordt. Voor ik:”Koffie” kan zeggen zegt het meisje:”2 euro.” “En een kopje koffie.” stamel ik. “Vier euro twintig.”zegt het meisje met zo’n zwaar bekakte air die de overgrote meerderheid van de meisjes tussen de 8 en 28 tegenwoordig lijkt te hebben. Ze heet Fleur zie ik op het naambordje boven haar rechterborst. B cupje, denk ik. Maar dat schrijf ik natuurlijk niet op.

Twintig cent heb ik er niet bij. Ik krijg €15,80 terug. Met koffie en broodje loop ik de zaak uit. “Ik moet op een hondje passen.” hoor ik haar, nog net binnen gehoorsafstand, tegen een collega zeggen. Een hele zin zonder die bekakte air. Logisch, hondjes kakken niet.

Alexsander Hesse 2018


Anderen hebben ook gedacht aan het lezen van:
Uitnodiging voor gisteren. Je hebt er niets aan.
Flextensie, nu ook in Groningen. Verdienen aan bijstandsgerechtigden.
Seksuele handelingen. Ze gaan niet helemaal naar wens.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.