Voor het stoplicht staat een busje van een koeriersdienst die graag gebeld wil worden. Voordat ik het nummer kan lezen heb ik groen licht. Ik loop over de brug over het Verbindingskanaal richting Hereplein. Lijn 3 komt op mij af rijden, die gaat via het station naar Hoogkerk.

Aan het begin van de Herestraat word ik rechts ingehaald door een man in een vaal grijs shirt zonder mouwen op een krik-krak fiets. Hij kijkt achterom over zijn linkerschouder. Dat doet hij zo lang dat hij op de linker weghelft terechtkomt. Hij kijkt even voor zich om vervolgens van iets grotere afstand weer in mijn richting te staren. Als de afstand groot genoeg is steekt hij zijn middelvinger naar mij op.

Een fietsbel doet hem verschrikt richting eigen weghelft slingeren. De gebloemjurkte vrouw kijkt mij verbaasd aan. Ik trek mijn schouders op en glimlach. De vrouw lacht vriendelijk terug. De man is uit beeld verdwenen.

Alexsander Hesse 2019


Goed voor een lach of een middelvinger:
Kerstkaartje voor Thea en Martin. Wie zijn dat?
Gewekt door de politie. Waar staat zijn auto?
De man is de baas. Denkt de man.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.