Met zijn drieën zijn ze aan het werk. Bovenop de steiger staat een man, er staat een man in het midden die steigerbuizen doorgeeft en er staat een man op de grond. Op het moment dat er een jonge dame langs fietst in een kort zwart jurkje kan de man bovenop de steiger zich niet inhouden en roept:” Hé lekker ding!” “Beetje jong, niet?” reageert zijn collega beneden. De man die boven staat antwoordt:” Dat kan ik toch niet zien van zo’n afstand!”

Ik begrijp het niet. De man roept naar een meisje waarvan hij niet kan zien dat ze jong is. Hoe weet hij dan dat ze een lekker ding is? Het zal hem vast niet uitmaken. Hij zal niet verwachten dat het meisje stopt, afstapt, de steiger oploopt en hem pijpt alsof zijn lul de laatste sigaret in de wereld is en zijn zaad genoeg nicotine bevat voor de rest van haar leven. Als ze dat zou willen was hij waarschijnlijk al de steiger afgevlucht als ze nog niet eens het eerste trapje van de steiger had bereikt. Wat voor man zou anders vanaf zeven meter hoogte naar een onherkenbare vrouw roepen?

Ineens realiseer ik mij dat ik ook in die straat liep, dat ik ook een lekker ding ben en ook een beetje jong. Misschien riep hij naar mij. Het maakt mij niet uit, ik ben jaren geleden gestopt met roken.

Alexsander Hesse 2018


Ook leuk:
Alles kleiner dan drie Ineens was alles kleiner dan drie, hij begrijpt er niets van.
Apotheek Op een druilerige dag moet hij naar de apotheek, toch komt hij vrolijk weer thuis.
17 seconden Chantal VVD Kamerlid Chantal Nijkerken is voor verplicht solliciteren.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.