Om 18:43 uur komen we aan in Zwolle. Twee minuten later vertrekt de trein naar Groningen. Het overstappen is nog nooit een probleem geweest, de trein naar Groningen staat zoals gebruikelijk op het perron naast de trein waar we uitstappen. Gewoon oversteken, binnen een halve minuut te doen. Zo gaat dat met de dienstregeling van de N.S.

De trein stopt en we stappen uit. Ik zie dat alleen het voorste deel van de trein naar Groningen gaat, het deel waar ik bij sta is al losgekoppeld. Andere mensen die overstappen vanuit de trein waar ik ook uit kom sprinten mij voorbij. Ze hebben blijkbaar in de gaten dat hier een spelletje gespeeld wordt door de N.S. Naïef als ik ben loop ik de meute achterna, moet kunnen volgens de dienstregeling van de N.S.

Ik versnel mijn pas maar rennen kun je het niet noemen. Er zijn veel mensen die de trein moeten halen en de machinist snapt wel dat we verder moeten lopen dan normaal. Tenminste, dat dacht ik.

Op het moment dat de mensen dienstregeling van de n.s.die mij in gestrekte draf voorbij zijn gesprint de trein hebben bereikt sluiten de deuren. Voor hun neus rijdt de trein weg. Mensen staan uit te hijgen. Een paar mensen schelden. Het is 18:45 uur. Precies volgens dienstregeling.

Alexsander Hesse 2018

Meer trein:
Wachten in de trein op het station. Gedicht.
Martin heeft een nieuw shirt. Een vrouw in de trein verteld over het nieuwe shirt van Martin.
Stiltecoupé. Gedicht over pratende mensen in een stiltecoupé.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.