Een aantal mensen reageerde nogal verbolgen op mijn column waarin ik vertel dat ik door wethouder Mattias Gijsbertsen van GroenLinks ben gedwongen om een eind aan mijn leven te maken. Niet dat ze het erg vinden dat deze GroenLinkswethouder er al vijf jaar alles aan doet om mij te overtuigen een eind aan mijn leven te maken. Dat is heel normaal. Natuurlijk is het beter dat ik een eind aan mijn leven maak dan dat ik met een betaalde baan uit de macht van de wethouder ontsnap. Groningen is het er immers over eens dat ik het, zoals vele ambtenaren mij in opdracht van wethouder Gijsbertsen hebben duidelijk gemaakt, niet waard ben om betaald te worden als ik werk. GroenLinks is niet voor niets de grootste partij geworden in Groningen. De meerderheid van de Groningers staat dus achter het zelfmoordbeleid en vindt het ook beter dat ik mijn leven beëindig.

Het gaat ze om de manier waarop. In de column geef ik aan dat ik mijn leven beëindig door voor de trein te springen en dat vinden ze niet de juiste manier. Iemand, uiteraard anoniem, reageerde zelfs dat de machinist na mijn sprong thuis zou komen te zitten. Net als mij thuis komt te zitten moest er natuurlijk bij staan want dat is wat GroenLinkswethouder Gijsbertsen wil. Werkenden moeten geloven dat ik als bijstandsslaaf op de bank zit en de hele dag niets anders doe dan bankhangen en genieten van mijn uitkering. Ik geniet niet van mijn uitkering! Ik wil mijn eigen inkomen verdienen! Juist daarom geeft GroenLinkswethouder Gijsbertsen zijn ambtenaren opdracht om ook mij in te prenten dat ik niet wil werken. Zelfs mensen die deden alsof ze mij naar een betaalde baan moesten begeleiden hadden de opdracht mij duidelijk te maken dat ik niet wil werken. Dat terwijl ik, dat heb ik vaker verteld, niets liever wil dan via een betaalde baan uit de bijstand, de macht van de wethouder, ontsnappen. Ruim 5 jaar na mijn laatste poging betaal ik nog altijd €116,70 per maand boete voor die pogingen. Ruim €10.000,- boete in totaal, rente en incassokosten niet meegerekend. Kun je nagaan hoeveel er nog bijkomt als ik nogmaals het lef zou hebben om een ontsnappingspoging te wagen.


De trein is niet mijn keuze. Uiteraard is een betaalde baan mijn keuze maar dat heeft GroenLinkswethouder Mattias Gijsbertsen mij onmogelijk gemaakt. Boetes, straffen en vernedering is mijn deel. Ik kan er niet meer tegen en daarom is het gelukt. Mijn zelfmoord is een feit. In eerste instantie heb ik geprobeerd op een humane manier te kunnen sterven door lid te worden van coöperatie Laatste Wil. Ze zouden mij een poeder leveren dat ik in zou kunnen nemen en ik zou daaraan sterven. Helaas is gebleken dat het bij coöperatie Laatste Wil om bedriegers gaat die geld verdienen over de ruggen van mensen die gedwongen worden hun leven te beëindigen. Daarna heb ik meerdere medewerkers aan het zelfmoordbeleid van wethouder Gijsbertsen gevraagd om mij te helpen met een oplossing. Onder anderen Gerry Hitman, Sebastiaan Haykens, Barbera Venema en Hans Julsing heb ik gevraagd om hun contacten te gebruiken om een pil of poeder voor mij te regelen waardoor ik op een humane manier kan sterven. Het is ze helaas niet toegestaan door de GroenLinkswethouder.

Ik heb een familielid die na jaren weer contact opnam gevraagd om haar contacten in het ziekenhuis waar ze werkt te gebruiken om mij van een pil of poeder te voorzien. Helaas kon ook zij mij niet helpen.

Het is dus niet zo dat alleen mijn zelfmoord een gedwongen besluit is maar dat ook de wijze waarop niet mijn keuze is. Mijn sprong voor de trein is enkel en alleen de keuze van GroenLinkswethouder Mattias Gijsbertsen en zijn medewerkers die er trots op zijn mee te mogen werken aan zijn zelfmoordbeleid.

Naar aanleiding van een bericht op Twitter kreeg ik de politie op bezoek. Toen ik vertelde dat ik al ruim vijf jaar niet betaald mag werken en dat de datum van mijn zelfmoord al bekend is bij de gemeente vroeg de agent waarom ik niet mag werken. Een goeie vraag maar aan de verkeerde gesteld. Ik zou iedereen die vragen heeft over het zelfmoordbeleid van GroenLinkswethouder Mattias Gijsbertsen willen verzoeken de vragen aan hem te stellen. mattias.gijsbertsen@groningen.nl Mij heeft hij nog niet willen vertellen waarom hij heeft besloten dat hij zijn macht moet misbruiken om mij te dwingen een eind aan mijn leven te maken. Toch is dat precies wat hij heeft gedaan. Mijn zelfmoord is niet mijn keuze. De trein is niet mijn keuze. Mijn dood is de keuze van GroenLinkswethouder Mattias Gijsbertsen.

Overigens ben ik zoals bekend weer stukken op sociale media aan het plaatsen over het zelfmoordbeleid van de wethouder. Dit is de reden dat de overlast die ik krijg met medewerking van verhuurder Nijestee wordt opgevoerd. Margreet Veldman heeft al eerder contact gehad met Nijestee namens de gemeente in het kader van het zelfmoordbeleid.

Alexsander Hesse 2019


Meer over het zelfmoordbeleid:
Zelfmoordbeleid gaat door.
Makkelijk slachtoffer.
Bankcontrole.


Inhoud.


1 reactie

JdB · 14 november 2019 op 00:52

Je hebt mijn boodschap niet goed begrepen vriend, mijn opmerking waaraan jij refereert. De reden waarom ik mijzelf niet met naam- toenaam op internet zet is dat ik er totaal geen behoefte aan heb om op internet vindbaar te zijn. Ik ken jou, en jij mij, en als je contact wilt, stuur me dan een mail, dan kan ik het uitleggen. Je bent van harte welkom in mijn huis. (ik wil het gesprek niet openbaar aangaan op internet)

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.