Helaas, ik heb nog nooit zoveel lopen janken. Ik kan nog niet zeggen dat de gedachten minder word, zojuist was hij er weer, in een flits maar hij was er, maar ik kan me inhouden en blijf me inhouden, heb op dit moment zelfs het gevoel dat het niet lang meer duurt tot ik echt durf te zeggen dat ik niet rook. Nee, ik rook niet. Gadver! Ze zeggen vaak dat ex-rokers erger zijn dan mensen die nog nooit gerookt hebben als het gaat om het tegen roken zijn, ik heb dat nooit begrepen. Vroeger, toen ik nog rookte.

Sinds ik ben gestopt met roken lijkt het wel alsof de reclames op tv steeds sneller achter elkaar komen, het programma is nog niet weer begonnen of er is alweer reclame lijkt het wel. Vroeger toen ik nog rookte duurde dat veel langer, er waren momenten dat ik maar moest roken omdat het te lang duurde. Kon ik het programma niet verder kijken. Ik rookte wel veel, erg veel, belachelijk veel dat moet ik dan wel toegeven. Maar ik was geen kettingroker, ik was zware shag roker.

Godverdomme, ben ik nou een echte vent? Heb nog nooit zoveel lopen janken dan in de afgelopen dagen, natuurlijk zijn er ook andere reden, geen werk hebben, een uitkerende instantie die in opdracht van de regering liegt en bedriegt om mensen maar te korten op hun uitkering of zelfs de hele uitkering inhoudt zonder dat ze er een reden voor hoeven te geven. Een vriendin die na een leuk weekend op maandag besluit je ex te zijn. Maar de belangrijkste reden is toch wel het roken, hoe heb ik het zo lang vol kunnen houden? Was het lekker? Deed het me goed? Ik weet nu dat het nergens goed voor was. Mijn laatste relatie begon in het rookhok, roken is echt nergens goed voor geweest!

Gaaf, mijn sarcasme komt terug. Toch fijn om daar geen peuk voor nodig te hebben.

Hier was ik voor gewaarschuwd, zweten begon al vrij snel na het niet roken maar nu zijn er ook gassen die mijn lijf uit moeten, via de achterkant zoals verwacht! Goed dat ik geen vriendin heb, dit is echt niet in te houden, vroeger deed ik dat ook niet maar sinds ik niet meer rook hou ik me in, denk ik.

En daar was die gedachte dan toch weer, waarom toch weer, ik druk de tv uit en denk nog even een peukje te gaan roken, waarom toch? Om gek van te worden, ik ga slapen!

Wel even tandjes poetsen natuurlijk voor het slapen gaan. Gadverdamme, wat heb ik een smerige tandpasta! Van die zoutige maar het is wel goed voor de bek tandpasta! Morgen maar weer naar de supermarkt, van die hier krijgt u een frisse witte bek van tandpasta halen!

Trusten!

Ben ik nu gestopt?

Alexsander Hesse 2013


Anderen lazen ook:
Chaos. De chaos naast hem is niet te overzien.
Groninger koek De fabriek is door brand vernield.
Keuzes. Hij kan niet kiezen.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.