Nee, ik ben nog niet gestopt, was ik maar gestopt, ik zet mijn laptop aan, dat ding ruikt verdomme naar rook kom ik na 1 dag niet roken ineens achter, en ik wil even op facebook kijken maar denk:” Eerst even roken.” Niet gedaan!! Maar de gedachte dat ik dus nog steeds denk eerst een peuk is kut, gewoon zwaar kut, weightwatchers kut, twaalf kinderen, poging tot dichtnaaien volledig nutteloos kut! Maar niet gerookt, ik ben een grote jongen!

Die koffie is echt niet te zuipen, daar hoeft geen peuk bij!

Een van de mannen die bezig is met de onderhoud van de flat kijkt mij wat vreemd aan als ik op het balkon sta in mijn blote pens met een tandenstoker in mijn mond. De buurvrouw verteld mij dat ze het balkon gaan verstevigen. Ik wist al dat mensen die stoppen met roken vaak aankomen maar is dit niet wat overdreven? Het kan natuurlijk ook toeval zijn, bovendien ben ik niet van plan om aan te komen. Maar ja, plan en werkelijkheid komen niet altijd samen, meestal niet helaas. Ik heb zin in seks!

Gaaf, mijn laatste gedachte ging niet over roken…… Nu dus weer wel, beetje jammer.

Gadverdamme, wat komt er een enorm smerige stank onder mijn oksels vandaan! Stink ik altijd al zo maar ruik ik het nu zelf pas omdat ik al 36 uur niet gerookt heb of komt dit door stoffen die mijn lichaam uit willen omdat ik al 36 uur niet gerookt heb, ik hoop het laatste, het kan toch niet zo zijn dat ik al minimaal 25 jaar stink en dat helemaal niemand het ooit nodig heeft gevonden mij hiervoor te waarschuwen. Ik heb medelijden met iedereen die ook maar even bij mij in de buurt heeft gestaan. Mijn welgemeende excuses aan de dames waar ik ooit seks mee heb gehad, zeker de dames die niet rookten. Gadverdamme, wat moet seks met mij smerig geweest zijn!

Mensen, wat ben ik hieper, ik stuiterdestuit het huis door, vecht met de bovenarmenversterkingsveer, zo heet dat ding vast niet echt en doe de meest gekke oefeningen. Kijk vanaf mijn balkon naar mensen op de straat, moet me douchen, ga ik zo ook maar even doen en dan maar naar de supermarkt om boodschappen te doen, lopend. Normaal pak ik de fiets maar ik moet iets doen, lopen, springen, rennen, vallen, opstaan, ik moet doorgaan. Maar eerst typefouten verwijderen, ik typ veel te snel.

Naar de supermarkt geweest, o.a. van die “nu komen alle vrouwen op je af” deo gekocht, dat spul waarvan ik altijd riep die reclame is nep. Ik stonk zo dat ik het toch echt maar moest halen, en werkt het dan toch? Werkt het alleen niet samen met roken? Oke, voor een echte conclusie is het natuurlijk nog te vroeg, de dame die lief naar mij probeerde te glimlachen was totaal niets voor mij, ik val op vrouwen met gebit, wel knap trouwens dat je zonder gebit zo’n omvang kunt bereiken. Het mooie blonde meisje was met haar vriend dus daar doe ik ook niks mee, zo ben ik nou eenmaal niet. Niet meer sinds ik ben gestopt met roken.

En ik ruik weer, ik ruik bloemen! heerlijk!

Het automatisme zit er nogsteeds in, liep net weer naar de plek waar tot 40 uur geleden mijn shag nog lag. Gelukkig ligt het er nu niet en ben ik helder van geest genoeg om te weten dat ik niet moet roken, dat ik niet wil roken!

Ben ik nu gestopt?

Alexsander Hesse 2013


deel 1
Hoe ik met roken begon.
Driewerf hoera! Gratis werknemers.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.