Roken veroorzaakt impotentie. Tuurlijk joh, en daarom heb ik elke ochtend moeite met opstaan omdat dat ding in mijn naveltje prikt. Roken verouderd de huid. Leuk, en daarom word ik als ouwe lul nog 25 geschat! Door dronken vrouwen met verouderde huid die graag zouden testen of de potentie er nog is maar toch, het gebeurd. Roken is dodelijk. Tuurlijk, na 25 jaar trouw minimaal 5 pakjes in de week roken is ook dit erg geloofwaardig. Ik trap er niet meer in, het zijn valse beloftes, ik geloof ze niet meer! Ik kap ermee!!

Huh, shag, nee wacht stoppen, ja, vergeten, kut, roken, niet doen, nergens voor nodig.
Waar is mijn shag, la, niet doen, moet, hoeft niet, godver, roken, nee.
Moet schijten! Dan kan ik niet roken, gaaf! Ik moet schijten, ik ga schijten, lang en veel schijten.
Zweet handen, handen wassen, roken, nee, niet roken, gedachten weg van het roken. Roken, zucht.

De logica van het roken ontgaat mij een beetje, waarom is het voor mij normaal dat ik op het moment dat ik op de bank zit het pakje shag pak, een peuk draai en dan gelijk het balkon op ga om te roken. Erger nog, waarom is het voor mij niet normaal dat niet te doen, ik ben nu 15 hele uren gestopt met roken en elke keer dat ik op de bank plof kijk ik als eerste naar de tafel om shag te pakken een peuk te draaien en het balkon op te gaan om te roken. Is dat normaal? Ben ik wel normaal? Ja en nee, ja, het is een verslaving en nee, ik ben niet normaal.

Ik zie mezelf weer naar buiten gaan met een peuk, ik wil roken, waarom wil ik roken waarom moet ik roken? Ik wil niet, ik hoef niet!!
Als ik mijn ogen dicht doe zie ik peuken, overal peuken. Dan zie ik mijn ex, uiteraard met een peuk! Roken veroorzaakt impotentie.
Ik zie het pakje shag weer op tafel liggen, daar waar hij niet ligt, de shag is opgeborgen in de la, als ik wil kan ik er zo bij. Ik wil niet, ik wil rookvrij.

Ik besef me steeds meer hoe roken mijn leven beheerst, wakker worden, roken, koffie zetten, roken, koffie ingeschonken, roken, facebookchat duurt het antwoord te lang, roken, komt het antwoord wel snel dan wachten ze maar even want ik moet roken, reclame op tv, roken, niets op tv, nog meer roken, vriendin op bezoek, roken, vriendin word ex, heel veel roken en zuipen! Ik wil het niet meer, ik wil geen favoriete nummers missen bij een concert omdat ik moet roken, ik wil geen gesprekken met leuke mensen af moeten breken omdat ik moet roken. Ik wil de baas zijn en geen slaaf van 50 gram voor €6,40 met rizla rood!

Ben ik nu gestopt?

Alexsander Hesse 2013deel 2
deel 3
deel 4
deel 5


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.