Waar komt de angst van de man voor de vrouw toch vandaan? De man is de baas maar de vrouw heeft het voor het zeggen. Die opmerking heb ik vaak gehoord. Stoere mannen die op de werkplek het hoogste woord hebben. De grootste bekken. Tot hun vrouw in de buurt is. Mietjes zijn het. ‘Ja schat.’ ‘Natuurlijk lieverd.’ ‘Ik doe alles voor jou, weet je toch……’ Gadverdamme.

Man:” Lekker, Hot Wings!”
Vrouw:”Nee.”
Man loopt zwijgend achter vrouw aan. Waargebeurd, afgelopen zaterdag op het Sontplein in Groningen voor de KFC. En op vele andere plaatsen. Elke dag opnieuw. De man is de baas maar de vrouw heeft het voor het zeggen.

Enige tijd geleden een gesprek, of wat daarvoor door mag gaan, tussen een man en vrouw op de fiets. Beide een kind voorop om de wind tegen te houden. De man was aan het woord en de vrouw reageerde met:” Nee.” Wat de man zei hoorde de vrouw niet, dat kan niet daarvoor volgde de ene “Nee.” de andere “Nee.” veel te snel op. Het maakt niet uit, de vrouw bepaald en dat moet de man duidelijk zijn. Aangezien deze man het bleef proberen was hij waarschijnlijk niet erg snel van begrip. Knap dat het hem is geluk om zijn vrouw over te halen om ook een windschermkindje voor hem te kweken. Vast een tweeling.

In Delfzijl hadden we een kroeg/cafetaria waar ik patat met een eierbal haalde. De reactie van de mannen aan de bar als de telefoon ging was onbetaalbaar. Alle mannen riepen door elkaar dat als het hun vrouw was ze net weg waren. Het zakje met lauwwarm voedsel, ze zaten er al even te zuipen, grepen ze vast om gelijk hun weg naar huis te kunnen inzetten. Helemaal vermakelijk was het als de bewuste man strompelend de kroeg had verlaten. De achterblijvers lachten hem uit. Tot de barvrouw opmerkte:” Janneke zal blij met hem zijn.” Janneke was de vrouw van één van de overgebleven mannen die vervolgens in blinde paniek de kroeg verliet.

Een vriendelijke glimlach van de barjuffrouw naar de resterende heren was voldoende om ze zo onzeker te maken dat ook zij op weg naar huis gingen. Ze hoefde niets te zeggen. De man is de baas maar de vrouw heeft het voor het zeggen. Zelfs zonder iets te zeggen. Nodeloos om te melden dat degene die naar de kroeg belde geen vrouw van één van de aanwezige mannen was maar een vriendin van de barjuffrouw. Afgesproken werk. Wie beweren ook weer dat vrouwen geen humor hebben? Natuurlijk alleen als er geen vrouwen in de buurt zijn. In elk geval niet hun eigen.

Alexsander Hesse 2018


Meer lezen:
Eeuwige trouw. Verplicht door het geloof.
Enexis, een gelukkig monopolist. Ken je die mop?
Jongerenformatie mislukt. Ze worden het niet eens.


Gedichten


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.