In de Volkskrant schrijft Thomas van Luyn over zijn sokkenprobleem. Hoe herkenbaar kan een column zijn?
Zelf ben ik altijd al van de zwarte sokken geweest maar als de werksokken met verstevigde hiel in de aanbieding zijn kan ik het toch niet laten. Al snel kom ik er dan achter dat die dingen net boven de verstevigde hiel afscheuren. Die koop ik niet weer, goedkoop is duurkoop.
Mijn grootste sokkenblunder is alweer een aantal jaren geleden. Ik kocht bij een grote kledingwinkel een doosje met maar liefst 7 paar zwarte sokken. Daar zou ik een tijd mee doen. Allemaal dezelfde sokken dus is het dan eenvoudig twee dezelfde bij elkaar te zoeken. Ik ben ook nog kleurenblind. Het verschil tussen geel en blauw zie ik wel maar tussen zwart en zwart wordt toch iets lastiger.
Ik kom thuis met mijn nieuwe sokken, open de verpakking en wat gebeurt er vloekerdevloek? Die vloekende scheldende sokken blijken verschillend. Goed verstopt in de verpakking blijkt elk van de zeven sokkenparen boven de enkel de naam van een dag te hebben. Ja, ja, ik weet het. Dat was dus de reden van het rare aantal van zeven. Voor elke dag één, ik bedoel twee.
Slechts één keer heb ik de juiste dag bij elkaar gedragen. Toen ze uit de wasmachine kwamen heb ik ze gepaard en niet meer op de dag gelet die in het Engels op de sok vermeld staat. Wat kan mij het schelen, onder de broek is er niemand die het ziet en in de sportschool, waar ik heen kan omdat ik geen gezeik heb met sokken, ziet niemand het onder mijn korte broekje. Ik sla gewoon de sokken een beetje om zodat de dag niet zichtbaar is. Dat nadat ik een keer van een medewerker te horen kreeg dat ik de verkeerde dag aan had. Gelul natuurlijk. Maandag en vrijdag zijn gemiddeld woensdag.
Alexsander Hesse 2019
Meer kleding:
Driedelig pak en aktetas. Wat doet hij voor werk?
Kledingkeuze. Lastig als het warm is.
Martin heeft een nieuw shirt. Normaal draagt hij altijd van die oude.
Inhoud.
0 reacties