Vanmiddag om 13:00 uur moet een psychiatrisch verpleegkundige bij mij thuis komen controleren of het gesis echt is. Controleren of de straf die ik al maanden heb vanwege mijn bezoek aan een opticien niet is ingebeeld.

Het is vandaag precies drie maanden geleden dat ik op aanraden van de psychiatrisch verpleegkundige naar een opticien ben geweest. Ondanks het uitdrukkelijk verbod van een ambtenaar, een paar maanden eerder, om te doen wat mensen wel mogen, beweerde de psychiatrisch verpleegkundige dat ik recht heb op oogcontrole bij een opticien. Dat heb ik geweten.

Dezelfde dag nog zette Energiewacht het luchtventilatiesysteem vol open. Mijn verzoek om het uit te zetten wilden ze die dag niet aan voldoen. De volgende dag beweerden ze dat er een printplaatje stuk was. Ook het niet krijgen van een pakje op de dag dat ik tegen de uitdrukkelijke eis van mijn eigenaar toch naar een opticien ben geweest is natuurlijk puur toeval.

De volgende dag zette Energiewacht het sissende geluid af. Ze zouden een nieuw printplaatje bestellen en tot die tijd zou het systeem uit staan. Die vrijdag stond het weer aan. Ik dacht in eerste instantie dat ze bezig waren met het printplaatje maar dat was natuurlijk onzin. Toen ik erover belde werd geweigerd het probleem op te lossen en de verbinding werd verbroken. Bij een tweede poging werd ik uitgelachen en moest ik het ‘als u er echt last van heeft’ zelf uitzetten.

Natuurlijk weten ze bij Energiewacht dat het vanaf het dak geregeld wordt. Ze weten dat de deur naar het dak op slot zit en ik er geen sleutel van heb. Natuurlijk was het opnieuw aanzetten van het luchtventilatiesysteem niet meer dan een opdracht van de PvdA wethouder om duidelijk te maken dat ik als minderwaardige niet moet denken dat ik rechten heb die mensen wel hebben.

Ruim een week heb ik in de herrie gezeten. En ik niet alleen. Dat ook mijn boven en beneden buren in de lawaai zaten nemen ze op de koop toe. Op vrijdag 3 juli had ik een afspraak met de opticien voor controle. De afspraak was ’s middags en dus eiste Energiewacht dat ik die vrijdagmiddag thuis was, ze zouden dan eindelijk het lawaai stoppen. Meerdere keren heb ik gevraagd waarom ik thuis moest zijn. Het probleem zat immers op het dak maar ik moest toch echt thuis zijn omdat ze in mijn woning moesten zijn.

Eind van de middag was er inderdaad een medewerker van Energiewacht die bij mij thuis kwam. Het zal niemand verbazen dat hij het probleem niet kwam verhelpen. Hij moest, zoals ik al wist, op het dak zijn. Dat ze juist iemand hebben gestuurd die van de ARBO niet op dak mag werken hebben we natuurlijk geen glazen bol voor nodig. Ik zou nog een weekend in de herrie zitten. Net als mijn boven en onderburen.

Die maandag kwam ik terug van het sporten en het was stil. Tot mijn verbazing hadden ze de overlast gestopt. Niet veel later stond het weer aan maar ze bleken er nog mee bezig want even later was het weer stil en bleef het stil tot een medewerker van Energiewacht aanbelde en mij kwam vertellen dat het printplaatje (ze bleven bij hun verhaal) was vervangen. De volgende dag werd ik door Energiewacht gebeld. Ze wilden een afspraak maken voor het plaatsen van een printplaatje. Je kunt je leugen ook overdrijven.

De zaterdag daarop kwam ik mijn bed uit en was de herrie er weer. Toen ik terug kwam van de HEMA met een rol tape om het af te plakken was de herrie weer weg. Een week later, wederom op zaterdag, was de herrie terug. Ik haalde het deel met het kabeltje in de keuken los en plakte de rest af. De vorige keer had een medewerker van Energiewacht het afgeplakt, zowel in de keuken als in de badkamer maar die had bij het kabeltje langs geplakt zodat de lucht nog langs het kabeltje siste. In de badkamer heb ik het niet afgeplakt. Alles afplakken kan niet gezond zijn maar die koppijn kan ook niet gezond zijn.

Mijn smeekbedes aan Energiewacht via klachtenformulier en Twitter om te stoppen met de herrie hebben ze uiteraard niet op gereageerd. Dat mocht niet van de gemeente Groningen.


Vandaag is het dus precies drie maanden geleden dat Energiewacht is begonnen met de overlast in opdracht van de gemeente Groningen. Een bovenbuurman vertelde dat het bij hem wel is opgelost. Blijkbaar ging het de gemeente Groningen en/of Energiewacht toch te ver om buren in de overlast te laten zitten terwijl ik natuurlijk de enige ben die straf verdiend. Ik ben immers degene die als minderwaardige toch iets heeft gedaan dat volgens onze PvdA wethouder alleen voorbehouden is aan mensen en niet aan mij als minderwaardige. Ik heb geen rechten die mensen wel hebben. Daar was ook de politie duidelijk over.

De psychiatrisch verpleegkundige is geweest. ik beeld het mij niet in! De herrie die is begonnen op de dag dat ik naar een opticien ben geweest is echt. Hij weet alleen niet of het één iets met het ander te maken heeft maar gezien het feit dat mij in maart nogmaals duidelijk is gemaakt dat mensenrechten niet mijn rechten zijn twijfel ik daar niet aan. Ik leg als er iets gebeurd snel de schuld bij gemeente zegt hij. Natuurlijk leg ik de schuld bij de gemeente, als ik mens was geweest, als ik rechten had gehad was ik immers gewoon aan het werk geweest en had ik niets met de bijstand, het slavengeld van de gemeente te maken gehad.

Hij zal als waardige, als werkende contact opnemen met Energiewacht om te vragen te stoppen met de herrie. Net als de vorige keer toen ze ook pas iets deden toen mijn psychiatrisch verpleegkundige belde. Maar of ze het nu oplossen en voor hoe lang blijft de vraag. Wat de volgende stap van de gemeente zal zijn om mij nogmaals duidelijk te maken dat ik lef moet verzamelen om zelfmoord te plegen weet ik niet. Dat die volgende stap zal komen is zeker.

Volgens de psychiatrisch verpleegkundige heb ik een trauma dankzij de gemeente Groningen. Aan mijn verzoek om onderzocht te worden ver buiten de gemeente Groningen, ver buiten de macht van collegepartijen PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie, mag uiteraard niet voldaan worden.

Alexsander Hesse 2020


Meer:
Labbekak. Gedicht over de haat van de wethouders in de gemeente Groningen.
Anoniem fraude melden. Oproep om bijstandsgerechtigden te beschuldigen van fraude.
Wethouder Gijsbertsen eindelijk weg. Ik dacht dat het beter zou worden.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.