Door de inmiddels bekende omstandigheden ben ik bijna anderhalf jaar niet naar concerten en festivals geweest. Eind januari ben ik weer een beetje begonnen met rondkijken op sites van zalen waar wel eens iets te doen is. Op de website van de Oosterpoort zag ik dat The Toy Dolls op vrijdag 7 februari 2020 daar spelen. Uitverkocht. Verdorie en vloekwoorden.

Onder het motto nee heb ik en nee zal ik ook wel houden melde ik mij aan bij TicketSwap voor alerts voor het concert van The Toy Dolls. Telkens als ik mail had dat iemand één of meerdere kaarten verkocht drukte ik snel op het linkje en kwam de ‘Helaas, de tickets zijn verkocht’ mededeling in beeld. Geeft niks. Ik bleef het proberen.

Meestal kijk ik even in de mail en sluit ik de mail daarna weer af maar op zondag besloot ik de mail open te laten staan. Patrick verkocht zijn kaarten voor The Toy Dolls en ik dacht dat ik er snel bij was maar helaas, de tickets zijn verkocht. Ruim anderhalf uur later was er weer een kaart te koop. Jannie verkocht haar kaart en snel klikte ik op het linkje. Blij was ik dat de kaart nog te koop was en ik drukte op het knopje om dat kaart te kopen. Toen pas viel mij op dat de prijs €50,- was. Het leek mij wat prijzig maar wat weet ik daar van? Ik was immers al anderhalf jaar niet naar een concert geweest en op TicketSwap mag de originele prijs met maximaal 20% verhoogd worden dus zal die prijs iets boven de 40 euro zijn. Een paar jaar terug betaalde ik, gewoon in de voorverkoop, €35,- voor Megadeth dus dat kan best.

Toen de kaart uit de printer rolde was ik verbaasd. Niet alleen was de originele prijs van een kaart €22,50 maar de kaart stond ook helemaal niet op naam van Jannie. De kaart stond op naam van ene Patrick. Ik wist even niet goed wat te doen maar besloot toch om contact op te nemen met TicktSwap. Omdat het bericht dat ik wilde sturen via de website op verzenden stond en op verzenden bleef staan, met zo’n leuk cirkeltje dat maar blijft draaien, besloot ik een poging te wagen via Twitter.

Ik stuurde een privébericht naar TicktSwap en kreeg de volgende dag antwoord. Ik had zoals ik al vermoede teveel betaald voor de kaart. Dat de naam van Patrick op de kaart staat, zo legden ze mij uit, kwam doordat Jannie de kaart van Patrick had gekocht. Ook via TicketSwap. Jannie had vervolgens, zo kon ik nagaan in de mail, de kaart anderhalf uur later, veel duurder, weer aangeboden met TicketSwap als handelsplaats. Daar ben ik mooi ingetrapt. Maar Ticketswap doet daar niet aan mee. toy dolls ticketswap
Het teveel betaalde geld werd zelfs op mijn bankrekening teruggestort. Dat had ik nooit verwacht, ik had immers zelf het geld betaald, het was mijn eigen domme fout. Mijn dank gaat dan ook uit naar Ticketswap, voor het snelle handelen en het goedmaken van mijn fout. Van het teruggekregen geld kocht sinas en een shirt. Sinas van Fanta en een shirt van The Toy Dolls. Als Jannie de kaart van Patrick niet had gekocht en veel duurder had aangeboden was het mij waarschijnlijk nooit gelukt een kaart te bemachtigen. Hoewel er de dag van het concert nog behoorlijk wat kaarten werden aangeboden. Maar niet door Jannie.

Heb ik het goed gezien dat de bierbuik weer in de mode is? Of waren die twee cheeseburgers na afloop niet nodig geweest?

Alexsander Hesse 2020


Meer lezen:
Dubbel gestempeld. Dat mocht ze willen.
Plantaardige visburger. Best apart voor een vleesganist.
Langs het water na een festival. Hij is de weg kwijt.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.