Het wordt weer tijd om iets meer in beweging te komen. De drukte van de afgelopen weken is voorbij en ik heb meer tijd voor de dingen die ik graag doe. Ik besluit een eind te gaan wandelen. Onderweg maak ik wat foto’s en zo loop ik eindelijk het door ijs, bier en chips gegroeide buikje een beetje kleiner. Ook sporten heb ik de laatste tijd verwaarloosd.

Na ruim een uur lopen, ongeveer halverwege, begin ik trek te krijgen. Ik zie een supermarkt en besluit daar iets te gaan kopen om onderweg op te eten. Belegde broodjes hebben ze niet dus ik neem 6 witte bolletjes mee en een pakje boerenmetworst, daarnaast koop ik een pakje yoghurt met van die stukjes erin en een pakje proteïne drank want ik moet nog een eind wandelen. Bij de kassa pak ik een Mars en Snickers want die stilt stevige trek.

Onderweg beleg ik de broodjes en eet ze uit het vuistje op. Ook het drinken drink ik lopend op en tot slot eet ik de repen. Bij een bushalte zie ik een afvalbak waar ik de verpakkingen in gooi. Als ik drie kwartier later langs het station loop koop ik een kroket en een cheeseburger. Met mijn handen in mijn zakken loop ik verder naar huis waar ik op de bank neer plof.

De volgende ochtend stap ik zoals elke ochtend op de weegschaal. Na de wandeling moet de weegschaal mij goed gezind zijn verwacht ik. Ik ben verdorie een halve kilo aangekomen! Ruim 10 kilometer heb ik gewandeld en ik ben een halve kilo aangekomen! Hoezo, lopen is gezond? En een buikloopje heb ik ook.

Alexsander Hesse 2018


Meer loopjes:
4 mijl. Lopende mensen.
Richting het plantsoen. Lopend.
Neefje. Leert lopen.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.