Zoals jullie weten vroeg mijn klantmanager bij de sociale dienst wat ik wil. Op dat moment had ik geen flauw idee. Ik mag al 3 jaar niet werken en ga er nog altijd van uit dat ik nooit weer op welke werkvloer dan ook te zien zal zijn. Ik ben genoeg gestraft en kan de straffen en boetes niet meer aan. Het gesprek is inmiddels 2 weken geleden en ik heb nog niets weer gehoord. Dat ook deze maand de 50 euro boete van mijn uitkering af zal gaan zou mij niets verbazen ondanks dat ze zelf toegeven dat het onterecht is.

Maar als ik dan toch iets moet bedenken wat ik wil doen laat mij dan maar bondscoach van het Nederlands elftal zijn. Laat mij het Nederlands voetbalelftal maar naar het wereldkampioenschap in Rusland leiden. Ik kan dat, ik weet het zeker!

Er zullen vast mensen zijn die beweren dat ik geen ervaring heb als coach en dat ik als voetballer ook nooit verder ben gekomen dan de B3 van Eems Boys in Delfzijl. Dat klopt, maar de vorige bondscoach had wel ervaring en die heeft ons niet naar het WK geleid. Ik kan dat, ik weet het zeker!

Hoe moeilijk kan het zijn? Je roept de beste spelers op, maakt er het beste elftal van, wint de wedstrijden en je mag meedoen aan het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Het is zo simpel als tien pond bananen, bananen zijn gezond. Ik heb overigens wel ervaring met onlinefussballmanager en powerplaymanager. Dat laatste is ijshockey maar wat maakt het uit, 5 spelers meer in het veld, minder vaak wisselen en het ijs word gras, verder is het verschil echt niet zo groot. Is kunstgras overigens nog kunstgras of is kunstgras inmiddels gewoon gras en is gewoon gras natuurgras? Ik hoorde laatst een jeugdvoetbalteam zeggen:” We spelen op natuurgras.” Het klonk mij vreemd in de oren maar het kan. Ik moet er niet aan denken dat we straks het WK mislopen door mijn gebrekkige kennis van het gras. Verder zie ik geen enkel probleem. Ik breng het Nederlands elftal naar het WK. Ik kan dat, ik weet het zeker!

Om het de KNVB niet te moeilijk te maken wil ik natuurlijk ook niet direct een al te hoog salaris vragen. Om het simpel te houden doe ik het voor slechts € 234.516,-. Dat is voor een bondscoach niet veel en precies het bedrag dat er betaald wordt aan uitkering als onze wethouder besluit mij nog tot mijn 65e in de bijstand vast te houden. Netto en zonder rekening te houden met inflatie. Voor een opleiding (bijvoorbeeld tot bondscoach) is geen budget zeggen ze.

Mocht de KNVB toch besluiten iemand anders tot bondscoach te benoemen is dat natuurlijk hun eigen keuze, ik kan er dan niets aan doen. Het is echter wel een gemiste kans. Ik kan dat, ik weet het zeker!

Mocht het Nederlands elftal zich dan niet kwalificeren voor het WK voetbal in Rusland is dat erg jammer. Zeker omdat er een bondscoach was die het wel was gelukt. Mij was het gelukt, ik weet het zeker!

Niemand die kan beweren dat het mij niet was gelukt.

Alexsander Hesse 2017


Schrijven gaat me toch beter af:
Werkloosheid booming business. Over een banenmarkt.
Best een beetje zielig. Gedicht over het einde van een relatie.
Tja, ik wil. Gedicht over twijfels.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.