Mattias Gijsbertsen, wethouder in onze mooie stad Groningen heeft weer iets bedacht:” Heb je financiële problemen, maar wil je niet met naam en toenaam hulp zoeken? De gemeente Groningen biedt hiervoor een oplossing: anoniem telefonisch advies.” Wat moeten we hier nou weer van denken? De man die zelf de grootste oorzaak ervan is dat mensen in Groningen schulden hebben wil, het is verkiezingstijd, mensen met schulden helpen.
“Iedere maandag en woensdag adviseren medewerkers van de Groningse Kredietbank Stadjers tussen 13.00 en 14.00 uur over hun financiële situatie.” staat er vervolgens in het bericht dat RTV Noord afgelopen maandag plaatste. Hier word het nog ongeloofwaardiger. Hoe controleren ze dat? Hoe bewijst de anonieme schuldenaar een anonieme Groninger schuldenaar te zijn? Benieuwd naar de oplossing van Mattias. Wat doet de Groningse Kredietbank als ze er achteraf achter komen dat de schuldenaar een anonieme Leeuwarder schuldenaar is of een anonieme Zwolse schuldenaar? Een Zwuldenaar. Is hier wel over gesproken? Kan Mattias de kosten dan declareren bij de desbetreffende gemeente of gaat de rekening gelijk naar de Zwuldenaar? Of vraag hij dan zelf eerst anoniem telefonisch advies bij Femke?
“We merken dat veel mensen het moeilijk vinden om over schulden te praten. Daarom willen we proberen met een anonieme lijn om de drempel te verlagen”, vertelt wethouder Mattias Gijsbertsen. Ook weer iets dat erg onduidelijk is, hoe merk je dat mensen het moeilijk vinden om over schulden te praten? Is Mattias een middag op de grote markt gaan staan en heeft hij daar mensen aangesproken? “Wil jij over schulden praten?” “Nee, dat vind ik moeilijk!” Ik denk het ook niet. Het kan zijn dat hij een groep van zijn slaven (uitkeringsgerechtigden die hij met alle macht die hij heeft in de uitkering wil houden) heeft gestuurd met een vragenlijst. Vind u het moeilijk om over uw schulden te praten met: a) Vrienden b) Familie of c) Buren*
De proef met het anonieme spreekuur loopt tot en met eind november. Hoezo is het een proef? Hoe kijken ze naar het resultaat? Dat kan maar op 1 manier. Het einde van het gesprek met de anonieme schuldenaar:
” U heeft meer vaste lasten dan u inkomsten heeft dus wij kunnen u niet verder helpen.”
“ He, jammer maar ik had het wel verwacht hoor, hopen op een betere wethouder in 2018.”
“ Ik zie op mijn scherm telefoonnummer 06-12345678910 klopt dat?”
“ Ik bel anoniem!”
“ Dat weet ik. Mogen wij u eind november terugbellen om te vragen hoeveel schulden u dan heeft?”
*Klik* *Tuut* *Tuut* *Tuut*
“ Meneer Hesse? Meneer Hesse?”
Tegen een collega:” Volgens onze gegevens hoort dat nummer bij dhr. A. Hesse, we bellen hem gewoon terug in november!”
Alexsander Hesse 2016
* Mattias vraagt graag aan mensen wat de mening van andere mensen over deze mensen is op volgorde: a) Vrienden b) Familie en c) Buren. Zoals ook bij Kansen in kaart
Meer over schulden:
Extra schulden, niets aan te doen. De straf voor werken.
Bang. Voor de volgende ronde dwangarbeid.
Dreigbrief. De datum en tijd voor het huisbezoek staan in de brief.
Inhoud.
0 reacties