Onbegrip maakt zich van mij meester. Het gebeurt vaker. Wat is de overtreffende trap van onbegrip? Ik heb een gesprek gehad met de man van de gemeente met wie ik vaker een gesprek heb. Hij is geschrokken van mijn (boze) reactie op de plannen van de gemeente. Hij wil mij uitleggen wat de bedoeling is. Denkt dat ik het niet heb begrepen. Zoals gebruikelijk is het moeilijk om er een woord tussen te krijgen.

Om gek van te blijven.

Ik leg hem uit dat ik juist nu moet weten waar ik aan toe ben. Dat ik gek word. Gek van onzekerheid. Dat ik duidelijkheid nodig heb. Dat het nergens op slaat om mij 3 weken in onzekerheid te laten juist nu ik bij PsyQ loop. Hij weet niets over ‘een bedrag‘ en niets over het opnieuw stelen van mijn vakantiegeld. Hij weet niet dat mijn vragen daarover niet beantwoord worden.

Ik snap het niet. Als de baas, de man die met mij spreekt namens de wethouder, niet weet waar de medewerkers van diezelfde wethouder mee bezig zijn, wie weet dat dan wel? Als het hoofd niet weet dat de kont zit te schijten wordt het één grote rotzooi. Het gaat stinken. Als de wethouder niet weet wat de ambtenaren doen. Erger nog, als de wethouder niet weet dat de ambtenaren niet doen wat de wethouder wil dat de ambtenaren doen hoe kan hij het dan veranderen?

Beginnen bij de cliëntenraad.

Naar de cliëntenraad stappen de slachtoffers van de ambtenaren niet want in de cliëntenraad zit iemand die verdient aan de slachtoffers van de ambtenaren. €80,- per uur. Er zit een partijgenoot van de wethouder in de cliëntenraad die elke kritiek op het beleid wegwuift. Dezelfde heren zitten in de sollicitatiecommissie van de cliëntenraad om zo de raad vrij te houden van enige kritiek. De mail aan de cliëntenraad wordt beantwoord, als het al beantwoord wordt, door een ambtenaar.

Dus als de gemeente echt verandering wil dan zou de cliëntenraad als eerste moeten veranderen. Verandert dat niet dan zullen de problemen bij de sociale dienst in Groningen, het zijn er veel, nooit opgelost worden. Want wie zou de problemen op kunnen lossen als ze de problemen niet kennen? Als de cliëntenraad er alleen zit voor eigen- of partijgewin? Als het hoofd niet weet dat de kont zit te schijten kan hij de handen niet vragen de kont af te vegen. Waarmee? Het hoofd heeft de benen immers niet verteld dat er gescheten gaat worden, dat een wandeling naar het toilet een goed idee is. Dat wist het hoofd immers niet.

Stoma.

Er is verandering mogelijk. Of het tijdelijk of blijvend is kan ik niet voorspellen. Een stoma. De kont, waarmee ik de ambtenaren bedoel, moet gestopt worden. Er moet een andere weg gevonden worden om op een fatsoenlijke manier met het stront, ik weet hoe mensen mij zien, om te gaan. Zodra het stront diarree wordt is er geen houden meer aan. En dan heb ik het niet over woordendiarree. De nieuw te vormen en echt onafhankelijke cliëntenraad zou de stoma moeten vormen tussen de cliënten, die eerst overtuigd moeten worden dat ze op een veilige en vertrouwelijke manier met de cliëntenraad kunnen spreken en de wethouder die dan de ambtenaren kan aansturen en eventueel weg sturen.

Vanmiddag is mij bij PsyQ wederom verteld dat die bijstand uit mijn hoofd moet. Ik ben volgens de vrouw die ik sprak zoveel meer dan alleen de bijstand. Ik ben slim en heb talent. Ook de man die met mij spreekt namens de wethouder zegt dat ik talent heb. Toch gaat ook dit stuk weer voor 93,68% over de bijstand. Ik hoop dat ze het lezen en de problemen oplossen. Het zou het leven voor veel mensen veel aangenamer maken.

Alexsander Hesse 2019


Meer lezen:
Zoals het hartje thuis tikt. 24-uurs Holter ECG.
Schaamteloos. Zwart bijverdienen in de bijstand.
Leeftijdsdiscriminatie door de gemeente Groningen. Als je ouder bent dan 22 jaar willen ze je niet.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.